Cuanta Spatiu-timp-politica

Sursa: dincolo-de-limite.blogspot.com
Sursa: dincolo-de-limite.blogspot.com
Nu imi e frica de intuneric, cum imi e frica de pierderea timpului aiurea cautand intunericul. Mizeria in care ne scaldam, social vorbind, ma face sa-mi fie teama de viitorul meu ca individ apartinand unui grup restrans. Nu mi-e frica de foamete, mi-e frica de catuse si saram ghimpata.

Poti sa-i tai omului din placerile zilnice, dar nu-i taia din confortul de a gandi. Exact pentru asta s-a murit acum 20 de ani si toti au asimilat revolta cu foametea. Un om fara principii sanatoase nu poate rezista psihic sa-si traiasca viata, ar fri cel mult o supravietuire paralela: corpul mutilat de nimic si spiritul ramas handicapat pentru vecie.

Politica se face pe bani. Interesul nostru este sa mutam inca x pioni pentru a reusi sa trecem o lege prin parlament. Politica si-a pierdut busola si a devenit o macelarie unde se trasneaza clase sociale de populatie la un pret prestabilit. Ce e mai greu e ca peste cumparatorul direct, avem si un supracumparator care are robinetul de bani ai primului cumparator.

Matematic vorbind supracumparatorul are interes sa duca pretul in jos pentru a cumpara mai ieftin si a-l obliga pe cumparator sa-i fie loial. Robinetul cu loialitate sta in puterea cumparatorului de a misca masele, cand cumparatorul nu mai este de actualitate pentru mase supracumparatorul scoate caneaua din cumparator si pleaca in calatoria spre un nou cumparator.

Moral. Ar trebui sa ne mai uitam si-n EU-l intern si sa lasam lupta pentru arginti altor subspecii care vor urma dupa noi. Daca vrem sa supunem spatiu trebuie sa intelegem timpul si sa fim loiali extra-terestrilor.

Sursa foto: dincolo-de-limite.blogspot.com

Leave a Reply