Cum protejam lemnul impotriva focului?!

Lemnul a fost intotdeauna unul dintre materialele de constructie preferate ale omului, din mai multe motive. Este un material care poate fi modelat foarte usor, poate fi reinnoit, este accesibil si mentine temperatura unei case la nivel constant, atat iarna cat si vara. Din pacate este si un material extrem de inflamabil, ceea ne obliga la aplicarea tratamentului de ignifugare al lemnului.

Ce este ignifugarea lemnului?

Ignifugarea lemnului este un tratament cu substante chimice ignifuge, care protejeaza materialul impotriva incendiilor. Solutiile de ignifugare a lemnului ajuta materialul sa isi pastreze integritatea structurala la temperaturi foarte ridicate fara sa isi piarda din proprietatile pe care le are. Tratamentul lemnului va garanta o durata de viata lunga pentru intreaga structura. Nu este operatiune care se recomanda sa se faca acasa. Ignifugarea lemnului trebuie sa fie realizata intotdeauna de catre o firma de ignifugare specializata in acest domeniu.

Legislatia din tara noastra obliga proprietarii sa apeleze la servicii de ignifugare pentru constructiile din lemn.

Cu ce se ocupa o firma de ignifugare?

O firma de ignifugare se ocupa cu:

  • ignifugarea caselor din lemn
  • ingnifugarea acoperisului
  • ignifugarea mansardelor
  • ingifugarea sarpantelor
  • tratamentul lemnului

Un lucru pe care multi uita sa il mentioneze este acela ca, tratamentele de ingifugare lemn nu vor face materialul 100% imun la foc. Rezistenta in cazul unui incendiu este sporita, adica materialul se va aprinde mult mai greu, va arde incet si focul nu se va extinde. De asemenea mai exista si avantajul de stingere mult mai rapida a jarului.

Un tratament de ignifugare executat corect se desfasoara in urmatorul fel:

  1. Se pregatesc toate suprafetele, se curata si se repara, acolo unde este cazul. Pentru repararea lemnului se folosesc chituri speciale, care pot umple fisuri sau crapaturi.
  2. Prima aplicare a substantelor chimice ignifuge. Este un pas extrem de important care trebuie sa fie realizat cu atentie si in conditii de umiditate si temperatura stricte.
  3. Cea de-a doua aplicare a substantelor chimice ignifuge. Un pas la fel de important care se va realizat abia dupa 24 de ore dupa ce a fost aplicat primul strat.

Alege sa iti protejezi casa din lemn cu ajutorul ignifugarii, este un pas care iti poate salva bunurile materiale dar care poate salva si vieti omenesti in cazul unui incendiu. Nu apelati niciodata la firme care nu au o specializare in domeniu, puteti plati o suma de bani in zadar, pentru o lucrare care nu va va garanta siguranta voastra a afacerii pe care o aveti sau a caminului vostru.

Nu uitati de faptul ca ignifugarile trebuie sa fie intretinute. Substantele chimice ignifuge au o anumita perioada de timp in care actioneaza si protejeaza impotriva focului.

In cazul in care doriti sa lasati aceasta operatiune pe mainile unor profesionisti, puteti sa alegeti echipa Servicii-Ignifugare.

Leave a Reply