December 8, 2024

Rozatoarele ne dau tuturor de furca, rod tot ce le iese in cale, mai pe scurt fac un dezastru. Deratizarea este solutia cea mai la indemana atunci cand rozatoarele patrund in casele voastre. Firmele de deratizare sunt alegerea potrivita atunci cand va confruntati cu vizitele soarecilor sau cele ale sobolanilor. Daca nu stii ce sa alegi si doresti ca de problema ta sa se ocupe mainile unui expert, poti incerca

firma de deratizare din Bucuresti Vulpea Ucigasa.

Cu ce se ocupa firmele de deratizare?

Firmele se ocupa de combaterea si prevenirea tuturor rozatoarelor. Serviciile lor de deratizare pot fi aplicate pentru diferite spatii, de la cladiri de birouri, case pana la deratizarea scarilor de bloc.

Pentru a extermina rozatoarele se folosesc mai multe metode, de la metode clasice de capturare a soarecilor si a sobolanilor, pana la metode chimice cu utilizare de otravuri speciala pentru soareci si sobolani. Deratizarea soarecilor dureaza mult mai putin fata de deratizarea sobolanilor. Acest lucru se datoreaza dimensiunilor mult mai reduse pe care soarecii le au. Pentru a scapa de soareci este nevoie de 2-3 zile, iar pentru a scapa de sobolani 5 zile pana la o saptamana.

Care sunt metodele clasice si cele chimice?

Metodele clasice sunt folosire de capcane mecanice si aparate cu ultrasunete. Aceste metode nu sunt intotdeauna eficiente si se folosesc mult mai rar.

Metodele chimice sunt metode care utilizeaza otravurile pentru a extermina rozatoarele. Aceste otravuri mai poarta si denumirea de rodenticide sau raticide. Sunt de regula sub forma de mancare otravita (grau, porumb), sau sub forma de gaza toxic. Otravurile au actiune ireversibila si o eficacitate de 100%.

Cateva sfaturi pentru a tine rozatoarele la distanta de caminul tau

  1. Primul pas este mentinerea igienei, inspectia si montarea de capcane in zonele unde ati depistat urme ale unei infestari cu rozatoare.
  2. In cazul in care identifici spatii mici prin care soarecii sau sobolanii pot intra, acestea trebuie sigilate.
  3. Tine toate alimentele in cutii care se pot sigila si care nu pot fi roase.

Rozatoarele intra in case prin fisuri si gauri gasite in pereti, pardoseli sau fundatii. Proprietarii de case nu recunosc de obicei gaurile de soarece pana cand observa si alte semne ale infestarii. Datorita formei corpului lor, soarecii sunt capabili sa intre chiar si prin cele mai mici gauri.

Soarecii pot intra in case si prin golurile ferestrelor sau ale tavenlor, dar si prin canalizare. In cazul in care tevile nu sunt sigilate corespunzator, soarecii pot intra in casa prin chiuveta sau canalele de scurgere.

Infestarile tind sa inceapa toamna, asta datorita a temperaturilor care incep sa scada. Dupa ce o familie de soareci intra intr-o casa care ii ofera caldura si siguranta, foarte rar se va mai aventura afara. Soarecii sunt mamifere prolifice, care se inmultesc ametitor intr-un timp foarte scurt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *