de ce Protest ? si de ce asa tarziu ?

* Pentru că am uitat prea repede şi prea uşor că nişte tineri s-au jertfit pentru schimbare.
-Nu am uitat si nu vom uita ca au murit pentru ca noi sa fim liberi, dupa cum si spuneau: “Vom muri si vom fi liberi”

* Pentru că românii au uitat că trebuie să fie oameni între oameni.
-Romanii au fost hraniti cu ura si deznadejde de aia sunt cum sunt, trebuie mult timp pana sa se acopere ranile, si trebuie multa multa educatie.

* Pentru că am uitat să fim oameni cu noi.
-Am uitat si trebuie sa ne aducem aminte sa fim oameni.

* Pentru că suntem trataţi aşa cum merităm, ca nişte maşini de vot.
-Dupa 45 de ani de votat de forma, ni s-a intiparit in minte ca “noi votam pe cine votam si iese cine trebuie”

* Pentru că am uitat ororile comunismului şi ne aducem aminte doar de părţile lui bune.
-Nu am uitat ororile comunismului, multi dintre noi nu le cunoastem;), vorbesc aici de Gherla,Aiud si celebra puscarie Pitesti.

* Pentru că multora nu le pasă.
-Nepasarea e un efect al painii si circului la care suntem supusi zilnic.

* Pentru că nu vrem ca şi copiii noştri să fie o generaţie de sacrificiu, ci vrem să îi vedem trăind într-o Românie cu adevărat liberă.
-O Romanie intrata in UE cu capitole neincheiate nu este o Romanie libera, este o Romanie care la fiecare pas i se va reaminti ca a intrat acolo prin bunavointa celor mari si buni si ca oricand i se pot taia fondurile…in fond tot despre o uniune era vorba si-n 1944.

* Pentru că nepasarea e mai uşoară decât schimbarea mentalităţilor.
-Depinde in ce fel schimbi mentalitatea, daca doar schimbi macazu de la Est la Vest, asta nu inseamna ca ai schimbat mentalitate. Daca insa iti schimbi felul de a gandi creand un stil propriu, original atunci totul este OK. Insa in momentul de fata nu facem decat sa copiem bucata cu bucata vestul fara sa trecem prin filtru ratiunii, ceea ce am facut si acum 50 de ani cu stilul estic, numai ca e periculos ca romanii cand e vorba de adoptat o prostie(gen comunism,nazism) o fac in cel mai extremist mod, cred ca suntem o natie nascuta cu sadismu si masochismu in sange(suntem mai catolici decat Papa).

Intrebare: Oare cu ce ajuta un astfel de Protest, atata timp cat ei isi fac inca de cap, Iliescu e liber, Vantu cumpara ziare si televiziuni, Vadim e in parlament si sotia lui Paunescu are liber la omorat oameni ?

O sa inchei prin a-l cita pe Valeriu Sterian:”Doamne vino Doamne/ Sa vezi ce a mai ramas din oameni”

Leave a Reply