De ce sa cumperi online?

Societatea romaneasca conservatoare incepe incet, incet, sa se schimbe. Colegii de birou s-au trezit in decembrie, ca au de incheiat lucrarile incepute in toamna si ca nu au timp de alergat dupa cadourile pentru copiii lor. Asa ca au apelat la serviciile unor magazine online. Timpul pe care l-ar fi pierdut in trafic, in magazine, la cozi de plata, s-a redus doar la navigarea pe internet si la comandarea produsului, acesta urmand a fi livrat cu un curier.

Frumusetea, in comanda pe un magazin online, este ca dincolo de ce ai nevoie sa cumperi, ti se agata “de mouse” si produse care nu sunt pe lista de prioritati, dar care iti ridica moralul pentru viitor. Colegii mei erau in cautarea unor metode de relaxare pentru copiii lor. Dupa o mica prospectare a pietii si-au dat seama ca trebuie sa achizitioneze niste Console WII care ar fi excelente pentru intreaga familie. E adevarat ca nu se compara cu miscarea in aer liber, dar este o solutie de compromis acceptabila. Dupa sarbatori intreaga familie se vaita de febra musculara si nu stiau de unde, semn ca Wii isi facuse datoria. Acum se gandesc sa-si achizitioneze si un LCDTV pentru o imagine performanta.

Si cum va povesteam mai devreme despre cum “te agata” mouse-ul, o reclama la Telefoane de pe aceeasi pagina l-a determinat pe unul dintre ei sa renunte la ideea de a-si cumpara un mini-laptop si un nou telefon. Dupa ce si-a facut un calcul rapid si a vazut ca mini-laptop-ul ar fi fost achizitionat doar pentru citirea casutei electronice, raspunsuri scurte la clienti si cautarea de diverse locatii, a inteles ca e mai ieftin sa utilizeze un smart-phone pentru toate astea.

Cat timp ai fi pierdut pentru toate astea daca ai fi alergat printr-un magazin?!? Surpriza!!! La cumparaturile online n-ai stat la coada si-n trafic.

Viitorul societati sta in eficientizarea modului in care iti cheltuiesti timpul liber. Cu cat utilizezi mai putin timp pentru a achizitiona aceleasi produse, cu atat vei avea mai mult timp pentru dezvoltarea ta pe plan personal si financiar. E adevarat ca trebuie sa calculezi foarte bine daca timpul castigat intre a comanda online si a comanda fizic la fata locului te poate ajuta sa salvezi o parte din bugetul tau.

Si uite asa incepem si noi sa intelegem acel “Time is money” pe care-l tot auzeam in filmele americane, dar pe care nu-l intelegeam fiind doar o societate bazata pe cumpararea directa din magazin.

5 Replies to “De ce sa cumperi online?”

  1. O femeie are placerea de a cotrabai prin magazine, de privi , de apune mana pe marfa, o femeie merge la cumparaturi de placere nu neaparat ca are nevoie de ceva, daca cumpara on-line nu mai simte aceeasi placere

  2. @ursitoarea: Tu vorbesti de nevoia de socializare prin shopping-areala, eu aici vorbesc de modul in care iti faci cumparaturi cand esti presat de timp….pe langa faptul ca mai sunt cazuri in care ea umbla, cauta, nu-i place si ajunge in fata pc-ului si vede ceva frumos pe internet si si-l cumpara.

  3. Nu e vorba doar de socializare, e placerea de pune mana, de a proba, on-line nu poti simti textura, nu poti vedea cum iti sta o haina, nu il vezi cum arata in realitate. Am vazut totusi ca magazinele de haine pentru femei au succes, dar nu inteleg cum

  4. Si sa stii ca si in comertul onlin este o presiune de timp, trebuie sa stai sa astepti curierul sa vina, ca nu stii niciodata la ce ora ajunge la tine

  5. @Ursitoare: Presiunea psihica este depasita de nivelul comenzi. Poate la haine si obiecte de dama nu ar trebui sa se aplice, dar in zona de it si gadget-uri se pare ca functioneaza.

    Cred ca succesul acelor magazine se bazeaza pe reducerile oferite si/sau pe nevoia femeilor de a avea o anume marca de haine indiferent de textura. Bine asta o poti aplica si barbatilor, primeaza nevoia de epatare in fata calitatii materialului.

Leave a Reply