Despre online ca o piata de bursa

Citesc la Manafu despre o intrebare: Scade increderea in “prieteni”? si incerc sa incropesc un raspuns dupa cum m-a invatat Blegoo: “Scrie raspunsul la comentarii si dai copy paste si fa un post din asta.” :d

Sa nu uitam ca frica este un factor esential in managementul crizei. Cine reuseste sa ii puna capastru si s-o calareasca avand si un profit, iese castigator, restu umple masa mare de manevra a pietii adunandu-se precum oile in turma dupa un guru.

Scaderea increderii in mass media are la baza valorile care penetreaza in acest spatiu si care sunt niste valori crescute pe conexiuni ciudate rezultand o falsa dezvoltare. E ca atunci cand o stire falsa intra in piata financiara si bursele o iau razna dezvoltand trenduri care te obliga sa te uiti de pe margine pana cand revine la graficul previzionat.

Un alt factor in scaderea increderii in mass-medi il reprezinta copierea tiparului din vest fara a incerca adaptarea la specificul zonei. E simplu sa aplici retete de succes in vest mai greu e sa faci cu ceva original.

O a trei problema sunt patronii de astfel de centre de presa care nu asculta sfatul specialistilor si se erijeaza ei in mari dezvoltatori de presa…rezultatul: Un patronat buticaresc si multe legitimatii de presa care nu fac cinste breslei.

Aceeasi problema o sa o intampine si blogurile cat de curand ajungand la saturatie din cauza vedetelor care au penetrat si zona asta in goana lor dupa succes facil. Cea mai mare problema aici o vad in utilizarea unui star sistem de crestere a unor nonvalori care intr-un sistem cameleon si dezorganizat cum este la noi pot fi convertite la valori daca raspund la comenzile pseudovedetelor de internet. Cam cum se spalau dosarele de cadre pe vremuri cand dadeai cu subsemnatul si deveneai brusc valabil pentru sistemul Noului Om.

Nu scade increderea in “prieteni”! S-a atins un maxim in dezvoltare si urmeaza un timp de tatonare, de crestere si descrestere pana cand se formeaza un trend clar. Este daca vreti o corectie a pietii pana la definirea unei trasaturi.

Leave a Reply