Dilema votului meu

Mi-e groaza de ideea ca ar putea avea loc alegeri anticipate. Pulimea vorbeste simplu:” Ba il dam pe asta jos si il punem pe ala!”, dar nimeni nu se gandeste ca situatia e mai mult decat critica si s-ar putea ca nici asta si nici alalat sa fie cel care sa ne scoata cu barca la mal fara sa nu murim ca prostii innecati in propria voma in mijlocul lacului.

Nu stiu daca ar fi alegeri anticipate pe cine as vota.

Imi place Basescu ca e un animal politic si se comporta ca un motan in plin razboi cu toti motanii cartierului pentru bucata lui de teritoriu. Nu-mi place Basescu pentru ca a atras de partea lui tot felul de motani ratati care babardesc pe banii mei si ca curteaza toate curvele care vor doar bucata din teritoriu sefului mare.

Imi place Ponta pentru ca e tanar si are o perspectiva mai buna asupra societatii. A venit cu un suflu nou si a dat senzatia in PSD ca lucrurile se pot misca si altfel nu doar in dantuiala batraneasca de pana acum dictata de tatucul Iliescu. Departe de mine gandul sa-i imputez calitatile batranului edec, dar totusi varsta isi arata coltii in deciziile lui politice. Nu-mi place de Victor Ponta deoarece mi se pare ca a crescut in PSD penetrand in varf prin legaturile lui cu socru Ilie Sarbu. A fost crescut de Adrian Nastase un tip inteligent dar cu multe pete in dosarul lui politic, economic si social.

Imi place Antonescu pentru discursul lui pedant si apasat. Nu-mi place Antonescu pentru ca nu are bagabonteala specifica unui sef de stat puternic. Nu are experienta lui Bush Senior care pana sa ajunga Presedinte ale SUA a trecut prin conducerea unor firma, a condus un servicu secret, a avut functii in Congres. Antonescu este ceea ce romanul numeste foarte bine ” branza buna in burduf de caine”, isi doreste prea mult victoria si nu poate sa lupte pentru a o castiga.

Restu e tacere, cum zicea Nae Caranfil in titlu unui film…nu pot sa cred cum in 20 de ani nu am reusit sa formam echipe de politicieni de stanga si de dreapta rasati, care se pot lupta si la finalul luptei sa-si stranga mana si sa zambeasca catre viitor fara a scinda poporul in 2 galerii de ultrasi.

Leave a Reply