Doctrina Socului

Placand de la obsesia televiziunilor si presei in general care este in mare foame si cautare de subiecte fierbinti acolo unde nu exista incep sa cred ca Doctrina Socului chiar exista si forte inteligente( aici vroiam sa scriu oculte, dar m-am gandit ca n-are rost pentru ca astia care fac asta sunt oameni inteligenti nu balangusteri care cred in puterea flacarilor violeti) joaca pe degete societatii intregi folosindu-se de superstitiile fiecarui popor si istoricul religios al lor.

Ultima gaselnita a stirilor a fost norul ucigas care a planat asupra globului dinspre Islanda. Am auzit oameni care ma sfatuiau ca intru la ora 15:00 in casa ca au anuntat la TV ca vine noru vulcanic si ca o sa provoace nu-s ce. Bineinteles ca nu am dat curs invitatie avand in vedere ca aveam mult de lucru si n-aveam chef de flacari violet care ruleaza pe TV. Am patit ceva? Da, mi-am terminat treaba la timp si am avut timp sa plec spre casa. Norul ucigas m-a ratat. Ajung acasa ma pun la masa, dau drumu la TV sa ma mai distrez si eu si sa vezi surpriza: Norul isi anulase venirea in Romania, acum venea la 21:00.

Are rost sa mai spun ca am iesit afara la 21:00 sa prind norul in plina putere si n-am vazut urma de nor pe cer???

Duminica au mai ars-o la rece cu norul un pic, da in rest au fost ocupati sa transmita inmormantarea presedintelui Poloniei. Luni dimineata pe TV citeam pe banda rosie de la Realitatea TV ca norul ucigas nu a putut fi vazut si-n Romania pentru ca noi avem o patura de nori la 1500 de metri care ne apara de norul ucigas care zboara la 3000 de metri. Eram socat!!! Daca nici norul nu ne iubeste atunci cum vrem sa ne iubeasca Google-ul .

Eu cred in Doctrina Socului. Mi-am zis prima parere despre cazul Norului in postul despre Moartea ca o conspiratie si mi se pare ca toate se potrivesc manusa peste tot ce s-a intamplat. A fost o poveste jucata foarte bine, un teatru bun la care merita sa te ridici in picioare si sa aplauzi.

Oricat de mult hazard-moral ar curge din fiecare eveniment care are o probabilitate incerta evenimentele astea au probabilitate mica sa se poata intampla in acelasi timp. Analizand in spate evenimente, deturnarea atentiei publicului de la probleme grave la probleme care tin de superstitii sau trecut religios se practica din cele mai vechi timpuri si pana azi. E usor sa reduci intensitatea mortii unui presedinte important pentru demnitatea unui continent oferind spre analiza in agora a problemei care macina omenirea de la descoperirea subjugarii ei prin propagarea Cartilor Sfinte si al scenariului Apocalipsei.

Doctrina socului este modul prin care natiunile sunt lasate sa creada ca traiesc in democratie si ca ele au dreptul de a-si alege conducatorii si ca puterea este in mainile lor. Transferarea responsabilitatii din curtea ta celui care conduce o tara spre cel care te alege este un joc la offside practicat de regimurile democrate: lucrurile bune sunt practicate doar de tine cel care ai fost votat, vina apartine intotdeauna celui care te-a votat. Si stiti de ce functineaza??? Pentru ca masele needucate au o functie importanta educata in regimuri totalitarea: Uitarea.

Doctrina Socului nu cunoaste onoare si demnitate, cunoaste doar soc si groaza.

One Reply to “Doctrina Socului”

  1. Pingback: Tweets that mention Fanel.ro | Fanel.ro -- Topsy.com

Leave a Reply