Dorel, italienii si aparatura din Europa

Eram cu o lopata si o roaba la poarta si aveam o discutie de genu:”de ce gura matii nu te poti umple singura si eu sa beau o bere la umbra”, cand o masina marca X opreste langa mine. Eu eram echipat intr-o frumoasa pereche de blugi cu pete de ciment pe ei, un tricou marca Nike din Europa si-o sapca in cap ‘Ciment style’.
Opreste asta si ma ia cu faze si vorbe pe italiana. eu priveam ca bou la poarta noua. asta dai vorbe si vorbe. io lemn tanase. intr-un tarziu asta ma intreaba daca lucrez la vreo firma de constructii sau construiesc eu de capu meu. eu dau din cap ca eu este constructor particular ca lucrez cu taicameu la casa in engleza pe care asta bineinteles ca o stia mai mult prin semne. asta in italiana ca vrea sa vb cu tata despre o afacere. io la asta ii zic “bah tata nu stie italiana si nici eu”, el “las ca ne intelegem noi”. io-i zic bah zi mie ce si cum si te anunt daca-l intereseaza pe tata”
asta nimic nu si nu cheama pe ‘your padre’…ok zis si facut bag un raget “tata hai ba ca au venit italienii cu afaceri la tine”
vine taicameu plin de draci si-mi zice “ce dreacu ma chemi bah ca io nu stiu italiana” eu zic”Nici eu las ca ne itnelegem noi “
coboara macaroana din masina si incepe show…asta vb cu mine se uita la tata si io traduceam prin semne. tipu zici ca era de la tvr2 ala cu :”cadou acest lantisor+2 cercei+1 colier la incredibilul pret de ciuciu lei”
pe mine ma bufnea rasu iar pe tata il exaspera ca nu intelegea de la asta nimic.
asta la mine ca el pleaca cu avionu in italia, ca e firma giorno serioasa si ca nu poate sa urce masinile alea in avion….ca firma lui imi da un generator, o pompa de apa si o bormasina cu percutie la numai 2400 de euro pretul generatorului de pe o oferta pe care el mi-o flutura prin fata ochilor…mie mi se facuse rau cand am auzit ce pret vroia ala…tata i-a intors spatele si-l bodoganea pe limba lui….si asa am ratat o megasupergiga afacere.

Leave a Reply