Ecologizarea Romaniei sau “Let’s do it,Romania!”

Azi dimineata la cafea pe cand zappam pe telecomanda televizorului am dat de Liana Buzea presedintele EcoAssist care vorbea de acest proiect.

Ce vrea proiectul “Let’s do it Romania!”?
Pai cred ca in primul rand sa ecologizeze o buna parte din frumoasa noastra tarisoara, sa educe populatia asupra prostului obicei de a arunca pe te miri unde mizeria si sa trezeasca probabil si autoritatile sa-si faca treaba mai bine.

Au si un site in plan unde sa puna la cale toata aceasta campanie EcologizareaRomaniei.Ro

Modelul actiunii este un proiect de curatare a Estoniei din 2008 numit “Let’s do it 2008”, proiect de curatare a intregii tari intr-o singura zi. Astfel preluand ideea de la ei ONG-urile de mediu din Romania, cetatenii romani, autoritatile romane si reprezentanti ai sectorului privat vor incerca sa ecologizeze Romania. Daca estonieni au reusit sa adune 50.000 de volunari care au strans 10.000 de tone de deseuri intr-o singura zi(3 mai 2008) noi de ce nu am putea. Cum ar zice francezu :”They did it!”, noi pe cine asteptam?

Daca te intereseaza acest subiect sau daca pana acum nu te-a interesatacest subiect si acum am reusit sa-ti captez atentia grupurile implicate in actiune te asteapta sa te alaturi lor in demersul inceput, cu cat mai multi cu atat mai mult gunoi strans si cu atat mai multe “gunoaie” educate.

Din acest proiect Romania trebuie sa invete 3 cuvinte:

  1. Curatenie
  2. Responsabilitate
  3. Civilizatie

Site-uri de legatura:
Urmeaza sa apara! EcologizareaRomaniei.Ro
EcoAssist.Ro

Au mai scris despre asta: Fedul Nichita, Vasile Blog, Anamaria Hancu, EcoAssist Blog, EcoSapiens, SheBlogs, Green Report, GreenDex, Stiri Meteo ….si lista ramane deschisa!

2 Replies to “Ecologizarea Romaniei sau “Let’s do it,Romania!””

  1. Interesant cum reusim noi sa descoperim apa calda imediat cum o vedem la vecini.
    Fiind o actiune din categoria “hai si noi” – sunt absolut convins ca o sa iasa un mare fasssss….

  2. Trist dar adevarat.

    Dar eu zic ca e bine ca se fac macar si astea decat nimic! E greu sa reformezi educational o populatie barbarizata de sute de ani daca nu mii de ani.

Leave a Reply