Educatia misoginismului

Misoginismul se naste si traieste in familiile unde egoismul si egocentrismul se lasa mostenire prin ADN si educatie. Copilul baiat daca vede in familie ca femeia e tratata ca o carpa in viitor v-a aplica acelasi tratament femeii lui. Copilul femeie daca vede ca in casa la ei “gaina” e cea care da tonu la cantec v-a cauta un barbat care sa-i ofere acest statut.

Suntem tributari educatiei. Traim liberi in dictatura familiala. Orice ai crede despre familia ta ca este cea mai tare(cool) sau ca nu iti ofera libertatea de care ai nevoie, tu traiesti prin prisma dictaturii familiale dictata de trasaturile castigate din impreunarea parintilor tai.

E hilar modul in care se manifesta misoginismul in ambele tabere. Cu idei, cu reactii si clisee invatate metodic de la precursorii in ale misoginismului. Miscari atent educate, injuraturi intiparite in minte de la prima pala de misginism din capetele noastre si un strop de nefiltrare a informatiilor car eiti parvin te duc direct in mrejele unui drum misogin in care au numai de pierdut.

Tu crezi ca faci bine militand intr-o astfel de problema, pentru ca tu stii sigur ca ai dreptate si ca inaintasii tai ai dreptate, chiar daca singurele tale argumente sunt povesti auzite de la altii sau intamplari accidentale care in lumina tezelor invatate cu sfintenie vin sa-ti argumenteze pozitia in razboiul surzilor.

Adevarul e unul singur si bun: Nu putem fiinta pe acest pamant unii fara altii.

Trebuie sa invatam sa ne respectam si sa intelegem ca si o femeie/barbat poate fi bun intr-o functie de conducere.

Trebuie sa invatam sa iertam mai mult si sa ne debarasam de cliseele invatate in perioade de matriarhat sau patriarhat familial.

Trebuie sa cantarim vorbele aruncate in vant caci hazardul vietii iti va purta pasii spre un deznodamant care sa te faca sa recunosti greseala, numai ca s-ar putea sa fie mult prea tarziu si ranile sa nu mai paota fi inchise.

Daca o femeie a gresit o data fiind intr-o pozitie cheie nu inseamna ca toate vor gresi aflandu-se in acelasi tip de pozitie, uneori intuitia feminina a incheiat razboaie care se puteau prelungi la nesfarsit.

Daca un barbat este porc nu trebuie sa aplici aceeasi sintagma tuturor barbatilor, s-ar putea ca el sa fie un caz singular pe care indignarea ta sa-l ridice la rang de martir si de model pentru altii care se nasc.

Important este echilibrul. Acesta nu-l studiezi in carti religioase sau in manuale de scoala. Echilibrul ti-l iei in natura si trebuie sa-l intorci la randul tau naturii la fel cum l-ai primit.

One Reply to “Educatia misoginismului”

  1. Pingback: Tweets that mention Fanel.ro | Fanel.ro -- Topsy.com

Leave a Reply