Esti un nimeni. Un nimeni online.

Tigara zace inert pe o margine de scrumiera plina ochii de mucuri invizibile. Esti in fata pc-ului si iti faci rutina de zi cu zi. Mesaje, verificare e-mail, o raita pe grupurile de socializare, o bezea aruncata unei pizde in semn de poate pune botu si-mi iese si mie ceva, un gand taios replicat la un mesaj care ti-a atins coarda vie a mintii tale. Cam asa se descrie rutina unui internautist. Si cu ce te alegi din toate astea?

Unii zic ca e vorba de experienta si de socializare online intr-o lume in care nu mai avem timp sa ne mai imprietenim. Altii cred ca e sigura cale prin care isi pot gasi izbavirea si linistea, linistea de a-i fute pe altii la cap cu princii sanatoase de viata pe care chiar el nu le poate respecta. Internetul este spatiu unde un orb poate vedea, unde un stirb are dinti, unde o curva este un suflet alb si gingas, unde un pedofil e un coleg de varsta cu urmatoarea victima.

E 23:10 si timpul se scurge linistit pe langa calculatorul tau. Magia internetului te-a invaluit in mister si te-a aruncat ca un star pe un podium invizibil. Probabil te simti un zeu, te simti mai bine, orgoliul tau de siguratic trist si rece e acum hranit. Se bate incet pe burta isi curata dinti de resturile ramase dupa o masa copioasa si trece la alt nivel, incearca sa caute puterea absoluta de a stapanii lumea prin orgoliu.

Elvis has left the buliding! dar deodata curentu iti joaca o festa si se inchide. Ramai in bezna. Si credeai ca totul e asa cum vrei? orgoliul se furiseaza afara si-n locul lui vine angoasa si despresia.

Si te simti tot mai stingher si incepi sa regreti certurile pe internet si incepi sa cauti un surogat, un drog care sa substituie lipsa lumii tale ireale. esti singur si ai senzatia ca poti sa=ti auzi gandurile si sa triesti in capul tau.

Tine minte daca maine mori online nu-ti va simti nimeni lipsa, locul tau va fi luat de un alt ip cu acelasi orgoliu, cu aceleasi vise, cu acelasi nerv in a stabili ordine si disciplina…esti doar un ip chiar daca ai alipit la acel ip si un nume si o moaca, totul este creat de si in imaginatia ta.

5 Replies to “Esti un nimeni. Un nimeni online.”

  1. @lutic: Asta stim deja dar e bine sa ne mai reamintim sa lasam orgoliile si sa ne comportam civilizat;)

  2. Pingback: Tweets that mention Fanel.ro | Fanel.ro -- Topsy.com

  3. Pingback: Drumul invers de la Brand la Om…

  4. Pingback: Antreprenor. Definire

Leave a Reply