Eu nu sunt vinovat!

“Pentru ca mereu trebuie sa gasim un Iuda”

Ha ha tocmai am terminat de vazut un film tipic american. Ma scuzati nu vin din cea mai fericita tara cu cel mai fericit popor, dar personal dezavuez stilul american de gandire.

Acolo unde nu exista un razboi vin ei si-l inventeaza, acolo unde nu exista o conspiratie vin ei si ne-o alimenteaza, acolo unde noi pe vremuri sadeam dragoste si credinta vin ei si darama.

Personal deplang soarta unei mascarade trasnformata in cea mai frumoasa si mai fericita tara. Se spune ca de cele mai multe ori creierul ofera ca backup fantomele pentru a acopri traumele care ar putea exista.

Adevarul adevarat e ca America este doar o colonie de prizonieri a unei conspiratii europene. He he he ce gluma buna am zis, deja o sa credeti ca va scriiu acest post de la Socola, Balaceanca sau mai era unu la Cluj si-mi scapa numele.

Ne jucam, ne distram, dar nu parasim incinta.

“We live in a fucking free country” este strigatul care da puterea de libertate. Noi am trait in lagarul comunist. Noi am construit ziduri socialiste imbracandu-ne in mantaua nationalismului dus pana la extrem.

Imi pare tare rau ca nu pricep care este pana la urma menirea pe pamant, daca in realitatea placerile carnale de care ne lovim zi de zi si pe care ni le educam prin dorinta de a depasi puterea carnala a celui de langa noi sunt reale sau sunt pur si simplu niste fictiuni pe care ni le-am creat pentru autodistrugere.

Sa luam de exemplu sexul oral pe care orice barbat se mandreste ca-l face cu o femeie? este oare partea unui act sexual care ne da menirea de a fi? este oare real orgasmul pe care-l simtim cand femeia ne suge sau cand noi dam limbi cu patima si bucurie? Sau nevoia de a te supune nestirbit iti creaza iluzia unei placeri nebanuite. Cine da masura unui sex oral reusit? Gasca in care te lauzi cu el? Femeia/Barbatul care tocmai si-a terminat treaba? Sau societatea care ti-a impus standarde de depasit?

Suntem produse ale unei societati din ce in ce mai bolnave. Construim puscarii pentru minte prin etichetarea si eliminarea dintre subiectii a subiectilor care nu corespund masurilor, traim intr-un perpetuu Pat al lu Procust in care rand pe rand suntem ba tortionarul, ba tortionatul.

Adevarul e acolo unde noi nu vrem sa-l vedem.

Ai putea zice ca ai citit un scenariu science fiction, dar din pacate e doar realitatea cruda analizata prin prisma gratiilor din cusca mintii mele. Mereu si mereu vei gasi un vinovat, e timpul sa te dezbraci sa te privesti in ochi si sa-ti accepti damnarea la a fi. Sinuciderea e doar o fuga teribila de responsabilitate, e doar testul pe care tu l-ai picat pentru ca nu ai vrut sa te lupti cu gratiile sau macar sa le accepti ca facand parte din vecinatatea multimii de ganduri care-ti populeaza capul.

2 Replies to “Eu nu sunt vinovat!”

  1. Totul ţine de cutumele sociale dar şi de percepţia personală. Dacă tu vrei să dai limbi femeii de lîngă tine pentru că aşa sunt normele sociale e una, dacă vrei s-o faci pentru că-ţi place, e alta. Plăcerea jocului erotic şi sexual nu se echivalează musai prin orgasm. Ăsta e un şablon. Cine nu se poate abate de la reguli (oricare ar fi ele) nici măcar în intimitate e de compătimit.

    Iar depravarea e relativă. Că tot vorbeai de scenariu science fiction. Imaginează-ţi o societate în care a săruta femeia pe gură reprezintă ceva scîrbos şi depravat, normalitatea fiind reprezentată de sărutul pe păsărică. Ca om venit dintr-o societate cu alte cutume ai zice că ăia-s bolnavi, nu?
    .-= Saturnianul´s last blog ..La pomul lăudat, cu sacul =-.

  2. @saturnianul: eu vorbeam de colivia impusa de societate. te-ai gandit ca poate placere pe care ti-o da un lucru facut este de fapt un automatism castigat in societate?

    aici nu vorbim de chestii primare de existenta (caca, papa), aici vorbim de educatia psihologica pe care de foarte multe ori nu reusim sa o dam copiiilor si astfel ii lasam prada educarii sociale, educare care negasind nici o baza pe care sa se aseze isi construieste el baza din ce fura de la unu si de la altu.
    .-= fanel´s last blog ..Marea singuratate – Scrum de viata…. (29/365) =-.

Leave a Reply