Fac politica asiatica in somn…

In ultima vreme am luat-o razna si citesc tot mai multa presa straina, in special presa asiatica. De ce presa asiatica?!? In ultima vreme miros niste regrupari de forte si aliante ciudate in zona respectiva.

Asadar sa revin la vis. Eram la o adunare la nivel inalt cu 4 reprezentati de tineret din India, China, Coreea de Sud si Japonia. Discutiile se purtau in jurul problemelor politice actuale si ale istoriei celor 4 regiuni.

Tanarul politician indian nu era de acord cu politicile de la nivel inalt mondial, aducand in discutie problema productiei. Se pare ca tarile care produc cel mai mult sunt mai putin luate in serios decat tarile care au produs la un moment dat si care acum traiesc din intermedierea productiei lor.

Reprezentatul chinez cerea drepturi asupra unor zona din Asia, dar nu imi mai amintesc despre ce zona era vorba.

Coreea de Sud prin vocea celui care o reprezenta isi clama dreptul de a produce un anume tip de panouri solare care pana in momentul respectiv nu-l produsesera si aveau nevoie de materiale din Coreea de Nord.

Japonia era speriata de aparitia unui eventual val de cutremure si-si dorea un teritoriu in zona pentru o eventuala evacuare.

Eu eram in mijlocul lor si nu intelegeam ce caut acolo. Se ridicau si se coborau harti si se trasau diverse drumuri. Fiecare vorbea in limba lui dar cu totii se intelegeau si pana si eu pricepeam ce zic.

One Reply to “Fac politica asiatica in somn…”

Leave a Reply