Fanfara lu Sorescu povestita de Tudor Gheorghe

Tudor Gheorghe e un mare cantaret si actor. Imi place la nebunie cum povesteste simplu scrierile lui Nea Marin Sorescu sau cum folkuieste cu quitara si indoaie cobza cantand de chin si jale despre durerile lui de oltean international.

Va las sa audiati Fanfara o opera scrisa de Marin Sorescu si povestita de inegalabilul Tudor Gheorghe, un om care daca nu o sa moara pe scena atunci o sa moara cantand;) cum ii sade bine unui oltean sugubat.


Tudor Gheorghe : Fanfara (Marin Sorescu), Foaie verde de deditel, M-as iubi cu tine, floare
Asculta mai multe audio Muzica

Ce versuri, ce melodicitate, ce cadenta si si curatenie in exprimare pacat ca astfel de oameni nu se mai nasc cu tara in suflet si minte curata. De asa ceva avem nevoie nu de modele crescute stramb din care nu poti culege roade. Si oare daca o sa lasam sa creasca o generatie fara sa o curatam de zoaie si lepre oare o sa mai avem asa ceva in viitor?

Unii la o televiziune vor respect in fata camerelor TV intre 5 stiri cu morti si 6 stiri din sport cu femeile “folbalistilor”, altii cu puternic filon umanist din parti, recent conservatoristi cu carnet de fosti utecisti vorbesc de miscarea de rezistenta…..ah smecherilor daca ati fi suferit voi macar un pic cat Elisabeta Rizea n-ati mai fi facut rezistente de catifea de la un birou de mahon cu cafea straina la botu calului si rastel de wiskiane in dulapul pentru hartogaraie.

Ne pierdem identitatea, ne pierdem Romania, ne pierdem existenta.

Leave a Reply