Gandesc deci exist, ma misc deci gandesc…

Omenirea are grave probleme de respect. Acest simplu cuvant respect care ascunde in spatele lui o gramada de lucruri care ar putea sa ne fereasca de probleme a disparut de ceva vreme.
Parinti care nu-si respecta copiii, copii care nu-si respecta parintii, prieteni care nu-si respecta prietenii.
Parca am luat-o de nebuni pe campiile vietii. Fugim bezmetici de colo colo uitand sa ne uitam in jur si sa respectam un om, o floare, un pom, un suras de copil, un giumbusluc de caine sau orice alt lucru care ne poate duce pe culmile inalte ale fericirii. Ne gasim tot mai des ‘fericirea iluzorie’ in surogate gen tigari,bautura,droguri, tabieturi de la care nu vrem sa facem rabat, haine scumpe sau masini extravagante.
Dar respectu unde este ?
Unde este,mai bine zis unde nu este? Suntem niste corpuri care umbla goale prin Lume, fara un gram de respect, fara un gram de iubire pentru ceilalti. Nuuuu singurul lucru important esti tu si burta ta, daca ele ‘e’ fericite restu ‘Da-le dracului’ nu ne pasa…important e sa pici tu in picioare si sa-i zdrobesti pe ceilalti si sa le arunci starvurile celor care-si doreau sa-i sfasiie.
Huh si mai ne credem HomoSapiens. Care sapines unde cand cu cine ? Procesul de gandire a devenit o nebunie, daca gandesti si nu actionezi precum masele ori esti nebun ori esti comunist, adica tot nebun. Eu unul as spune ca suntem HomoAnimalus, traim sub zodia instinctelor animalice, instinctelor de primate care ucid spiritul pentru o ciozvarta de glorie care sa-i hraneasca orgoliul nemasurat, care sa-i duca vanitatile pe culmi glorioase, care sa-i mangaie sufletul in procesul de dezbracare de respect.

Cu respect va doresc TREZITI-VA !

One Reply to “Gandesc deci exist, ma misc deci gandesc…”

Leave a Reply