Geoana, Basescu, Oprescu sau Antonescu ?

Am o dilema. Vin alegerile exact ca si Cetateanul turmentat al lui Caragiale nu stiu cu cine sa votez…ca sa-l citez pe personaj: Eu cu cine votez?

Ca tot e la moda sa fi analist politic chiar daca ai mai putine clase decat trenu’ am sa incerc si eu o analiza a candidatilor relevanti la functia de presedinte.

Traian Basescu pare un politician obosit care a pierdut legatura cu timpul si a pierdut haturile politice din mana din cauza conexiunilor care si le-a creat in randul afaceristilor din zona portocalie(PD-L). Legatura mult prea apropiata cu Elena Udrea si capitalul de imagine pe care presedintele l-a transferat la alegerile parlamentare acesteia pare sa-i fi stirbit puterea politica, carisma de jucator al poporului. Un alt transfer de carisma s-a facut in momentul candidaturii fetei sale cele mici Elena Basescu la paralmentul european. Fiind un inversunat sustinator al PD-L-ului se pare ca fiecare scandal micut care a rasasit in sanul comunitatii PD-L a smuls o bucatica din imaginea presedintelui-jucator Traian Basescu.

Traian Basescu a reeditat in toti acesti 5 ani povestea lui Petrica cu Lupii, acesta jucand magistral rolul lui Petrica si Lupii fiind rand pe rand: PNL-ul, UDMR-ul, PSD-ul si cine stie poate in ultima luna pana in alegerile din noiembrie 2009 vom asista la Un sarut al lu Iuda aplicat portocalilor(PD-L).

Am crezut in Traian Basescu. Nu l-am votat din scarba pentru clasa politica dar am crezut in el. Insa de la episodul rapirea din seraiul Irakului am inceput sa am serioase dubii in privinta capacitatii acestui om de a reforma clasa politica de burghezi comunisti. Trist e ca am aflat ca Basescu e unul dintre ei. Petrica era si el lup.

Geoana. Cand mentorul partidului tau te face prostanac atunci e cazul sa-ti ridici semne de intrebare asupra capacitatii tale de a tine unit un partid. Geoana e un baiat bun scolit prin USA dar care n-are capacitatea de a conduce un popor. Un conducator are nevoie de o anume carisma si-o anume scoala a vietii pe care ma indoiesc ca ar fi invatat-o in cancelariile externe sau in cercurile de prieteni snagoveni de pe vremea cand era pusti razvratit cu voie de la parinti fruntasi in ale constructiei socialismului de tip democrat. Geoana e genul de personaj din gasca care incearca sa se impuna ca lider dar care este tras inapoi mereu smereu din cauza lipsei de carisma care place celor multi si… Are sanse pentru ca are deschidere in cancelarii straine, cu putin sprijin imaginea lui Geoana poate fi spalata mai ceva ca inalbitorii care scot pete.

Oprescu. Acest Gavroche reincarnat in Printul Pulimiii pare a avea cel mai bun scor in ochii poporului. Oprescu e cel care s-a luptat ani de-a randu cu “partidul-stat” PSD, s-a luptat ani de-a randul cu imagina stirbita de diversi afaceristi cu pretentii de socialdemocrati.

Oprescu este omul care place pulimii, e printul neincornat al lor. El injura, el vorbeste pe limba lor nu folosind o limba de lemn ca restu candidatilor. Unde mai pui ca este cel care a reformat Spitalul Universitar si era mereu cel care sarea la gatul politicienilor cand era vorba de sanatate, romanului ii plac Robin Hood-zi, romanii iubesc razvratiti inpotriva sistemului. Pulimea din Romania a fost condusa timp de 2000 de ani de razvratiti si a fost manata mereu sa fie pasnica in relatii cu altii, sa-si apere nevoile, raul, ramul si sa-si tradeze si decapiteze conducatorii.

Galeria Romaniei cere schimbare de la banca tehnica: sa iasa atacantul Traian Basescu(primar) si sa intre varful la impingere( impingere social democrata) Sorin Oprescu(tot primar).

Antonescu. Sprijint de Dinu Patriciu si de Partidul National Liberal pare a fi baiatul finut care va trebui sa explice esecul unui partid impotent. Plaga Norica Nicolai si nepoata+hotelul dlui Tariceanu din timpul Aliantei D.A. il trag mult in spate si-i netezesc locul 3-4. PNL-ul nu si-a regasit stralucirea din anii ’30, PNL-ul traieste din amintiri si asta e pacat pentru ca pare cea mai viabila contrapartida la socialdemocratia PSD-istoPD-L-ista daca e sa analizam doctriniar si nu din punctul de vedere al factorului uman.

Deci revin cu obsedanta intrebare a Cetateanului Turmentat: Eu cu cine votez neicusorule?

1. Jucatorul ?
2. Scolitul ?
3. Printu pulimii?
4. Candidatul speriatilor de arena circului politic?

Leave a Reply