Iarna din noi

A nins. A nu stiu cata oara in iarna asta cand a nins si brusc ne aducem aminte de vorba tiganilor:”Vericule sa treaca fe-martie si am scapat si de iarna!”. Iata ca fe-martie nu s-a lasat si ne-a arata ce poate.

Azi discutam cu un preten despre incalzirea globala, iti dai seama in martie pe 8, cu vantu batand in fata undeva la margine de capitala europeana Bucuresti noi ne gasisem sa dezbatem problematica incalzirii globale. Ce zicea pretenaru’ asta al meu ca cica incalzirea asta globala n-ar fi tocmai incalzire si mai mult o raceala puternica, o glaciatiune, care cica din cauza topirii ghetarilor se schimba curentii de aer si incep sa se arunce dinspre pamantul de la poli sub forma de curenti reci de o sa inghete rahatu in noi.

Eu stand asa pe seara acum si gandindu-ma la toata afacerea asta, mi-am dat seama ca oricat de ciumeti ne-am crede noi cu ce am descoperit, inca nu s-a gasit ala care sa poata stapani lumea. Vedeti voi lumea nu intelege ca dincolo de toate tehnologiile pe care le producem pentru propria incatusare ca umanitate exista un hazard moral care ne tine in tensiune. Unii l-am numit Dumnezeu pentru ca nu am gasit alta forma de explicatie, altii ne numim atei si-l simtim ca pe o forta de echilibrare a vietii noastre, altii l-am botezat Buddha si ne inchinam la el, unii l-au proslavit ca Alah si se inchina lui…dar cu toti avem in comun ca nu putem sa ne explicam inca cine, ce si de ce exista?

Si poate ca e mai bine asa, poate ca mai avem nevoie de timp, rabdare si studiu pentru a fi pregatiti sa afla, cine, ce si de ce este….nu suntem pregatiti pentru un soc mare si s-ar putea ca descoperirea sa surescite minti deja inferbantate de dorinta de putere si de stapanire peste omenirea deja nestapanita. S-ar putea sa nastem inca o armata de Luciferi, iar strategia probabil ca nu mai permite inca o greseala.

Leave a Reply