In ce mai crezi?

Ultimele evenimente parca m-au aruncat intr-un malaxor mediatic si un malaxor social care nu stie sa discearna intre bine si rau. Toate sunt puse de-a valma, sunt aruncate frugal pe twitter si plimbate pe la televizor aidoma ursilor de tigani prin piete.

E cutremur. Hop toata lumea a innebunit twitter-ul cu sentimente, cu ce premoniti au avut, cu ce se intampla daca era mai mare? si de aici lumea o ia pe o panta de nebunie descriind scene apocaliptice.

A murit Tatiana Stepa. Toata lumea a vorbit 3-4 zile de ea si dupa ce s-a dus am revenit la ale noastre: violuri, certuri, balamucuri. Cat de ipocriti suntem daca ne hranim cu cuvinte mari ca sa expirmam sentimente pe care nu le avem. Cand a murit nevasta lui Salam toata lumea era miscata, cand a murit Tatiana toata lumea e miscata, oare putem sa punem egal intre cele doua? Cine face triajul idolilor, cine mai educa societatea daca peste tot sunt aceleasi cuvinte cheie in acelasi timp: stiri, Twitter, Bloguri, Ziare, agregatoare…unde mai facem diferenta intre ele daca toate intra in malaxorul cotidian?

Si a venit Ploaia, marea ploaie din Bucuresti si din tara. INMH-ul poate anunta o ploaie dar nu poate repara strazile care se inunda la fiecare ploaie, asta tine de compententa celor care aduc Palmieri in Bucuresti, care aduc pasari exotice sau pun ghirlande de iarna in plina vara. A zis unu mai demul ca Iarna nu-i ca vara si uita-l ca e presedinte, dar totusi n-ar trebui sa asfaltam, sa reparam sa veghem la urbea pe care o conducem…apropo ce are in fisa postului un primar?

Ciudat ca desi suntem un popor crestin ortodox prin majoritate majoritatea siteurilor de gen sunt niste agregatoare ieftine de continut. Oare suntem cu adevarat crestini, oare mai avem legatura cu sfintii din calendarul ortodox sau ne place sa purtam aceasta pecete si sa facem adevarate competitii de inchinat viteza pe strada cand trecem pe langa o biserica…oare D-zeu vrea enoriasi saraci si prosti sau medii si inteligenti?

Simpatic mi s-a parut ca ma uitam la realitatea tv live de la ploaie si un baiat in bermude cu un hanorac pe el mergea prin apa pana la nivelul bermudei da cu umbrela desfacuta deasupra lui. Acu daca tot esti fleasca in jos de ce te mai chinui sa pasterzi aparentele ca vrei sa nu te uzi?

Tatiana Stepa ne-a cantat de Copacii fara padure, oare poti sa transpui lipsa de modele si lipsa unor valori comparand masa de popor cu niste “Copaci fara padure”?

2 Replies to “In ce mai crezi?”

  1. Ma tem ca s-a produc o confuzie. A fi crestin nu are mare legatura cu sfintii din calendare. Are legatura cu tine, credinta ta si felul in care te relationezi la Dumnezeu si iti traiesti viata. :-)

Leave a Reply