Laptop sau desktop?

O idee interesanta pe care am gasit-o la Artistu.

Dincolo de fitza maxima care a ajuns laptop-ul si-n special laptop-ul cu mar alb pe el(Mac), pentru unii acesta este o necesitate. Exista meserii in care portabilitatea este cheia succesului. Daca esti jurnalist/blogger si te duci la o conferinta daca ai ai un laptop si o conexiune la internet vei fi printre primii care dau informatia pe net. Daca esti un webdesigner si trebuie sa faci o simulare la un client, ai aruncat laptopul in geanta si ai zburat spre client. Laptop-ul iti ofera garantia ca ajuns in fata clientului ai instalate programele pentru rularea proiectului si il scutesti pe el de incurcatura de a nu avea tehnica de lucru.

Am fost pus in incurcatura cand a trebuit sa execut o comanda din partea unei rude: “Vreau un calculator pentru fi-miu!”. Copilul clasa a 4-a spre a 5-a cunostinte de calculator tinzand usor spre 0 si cu dorinta mare mare de a se da smecher in fata prietenilor cu ce scule are el, ca toti copiii de altfel.

Am balantat problema si mi-am dat seama din prima ca laptop-ul iesea din schema chiar daca ma scotea mai ieftin. E mult prea mult pentru un copil care nu stie sa utilizeze un calculator, era tentatia prea mare sa iasa cu el la strada iar rata de reparatii crestea considerabil avand in vedere ca sta intr-un sat si praful care ar fi intrat in acel laptop ar fi atacat piese ale acestuia.

Ce vreau sa spun cu toate astea ca e foarte improtant sa stii pentru ce vrei un calculator. Prima oare cand am avut un calculator acesta a fost un celebru HC-90 al fratelui meu proaspat intrat la liceu profil informatica. pe acel HC-90 m-am jucat jocuri Old School si am programat primele comenzi de Basic si Q-Basic. Scriai programe 2 ore si dupa erai fascinat ca trageai linii pe ecran, daca povestesti asa ceva unui copil acu iti rade in fata cand ei au photoshop online.

Urmatorul a fost un Pc in toata regula: PC 286MHz 8 MB Ram Sdram…daca zici cuiva acu care n-a vazut asa cva rade de tine. Si ce aventuri am avut cu acel calculator…cu virusi, cu ecran albastru de Windows ’95, cu batrnaul Windows 311 sau saltul la Windows 98.

Apoi a urmat 486, pentium 1, pentium 2 si acum rulez pe un pentium 3 si din cand in cand pe un laptop Acer TravelMate.

Laptop sau desktop? Alegerea pe care o faci tine de bugetul pe care-l ai alocat si de ceea ce vrei sa faci cu aparatul pe care vrei sa-l cumperi.

3 Replies to “Laptop sau desktop?”

  1. ehe! primul calculator a fost un hc-85 imprumutat de la liceul caragiale pentru frati-miu care intrase la politehnica/calculatoare. apoi a cumparat taica-miu un pc 80-86 cu monitor alb necgru si discheta de 5″. aveam pe el windows 3.x iar sistemul de operare era ms-dos.
    In prezent nu mai am calculator acasa deoarece s-a bulit si am aceasi dilema: desktop sau laptop? As inclina spre a 2-a varianta. De ce? ocupa muuult mai putin loc in casa. daca ma duc la tara sau la munte sau la mare, sau aiurea pot sa-l iau cu mine. scap de toata cablaraia din spatele biroului etc.
    .-= Vlad´s last blog ..Taxarea autostrăzilor =-.

Leave a Reply