Libertatea de a cumpara

Am inceput sa urasc felul in care societatea indobitoceste pe fondul unei lipse crase de educatie. Toata lumea alearga dupa cupoane, toata lumea se uita la emisiuni imbecile si alearga sa-si schimbe telefonul desi nu fac nimic special cu el.

Toata lumea alearga dupa cupoane.

Este o isterie generalizata sa-ti iei card la orice magazin care vinde pentru ca-ti ofera o reducere de 5%. Adica crestem pretul cu 5% si oferim pulifricilor o “reducere” de 5 % pierdere:0, castig produse vandute si o bovina castigata de client. Romanul nu este educat sa inteleaga fenomenul si sa infiereze astfel de practici.

Toata lumea se uita la emisiuni imbecile.

Ne plangem ca Badea e bou si ca il linge in cur pe mogul. Ne vaitam ca Ciutacu e un comunist infect care are ca unic scop sa-l injure pe BasescU. Suntem oripilati ca Schimb de mame inca ruleaza pe tv sau ca la tv la ore de prime time 20:00-22:00 ni se livreaza tate goale, pizde goale si replici fara perdea. Degeaba. Daca nu educam masele nu vom ajunge la nici un consens. Politicienii adora mase amorfe care voteaza dupa cum le dicteaza constiinta tranchilizata de viata de zi cu zi.

Obsesia telefonului mobil.

Romanu daca nu s-ar fi inventat telefonul, l-ar fi inventat el. Telefonul mobil, masina, vacanta in strainatate da valoarea unui roman. Cu cat acestea sunt cat mai noi, cat mai la moda, cat mai superbe cu atat esti mai bine vazut pe celula ta de spalati pe creier. Unicitatea unui om ar trebui data de valoarea lui cognitiva si spirituala nu de mobilul din buzunar, masina de la scara sau pozele de pe hi5, facebook cu tine in vacanta.

Leave a Reply