Lumea se invarte in jurul prostilor(9/365)

Oda prostilor!

Lumea se invarte in jurul prostilor si prostii sunt fericiti cand sunt celebrii. Ai venit din cel mai indepartat colt al unei tari intr-un centru cultural si financiar din aceeasi tara. Esti un nimeni intre milioanele de nimeni care tranziteaza acel oras. In cap iti rasare un gand:”Trebuie sa fiu mai bun ca ei…Voi ajunge o stea!Cu orice pret”.

Primul gand e sa o faci corect, fara sa apelezi la metode neortodoxe. Societatea continua sa te marginalizeaza pentru ca esti in continuare un numar din marea de numere care vietuieste in vierMuiala orasului. Si atunci apelezi la solutia extrema: “Te imbraci intr-o platosa de cacat si iesi in piata publica! Esti vedeta.”

Pacat ca undeva acolo departe in lumea pe care ai lasat-o sunt cel putin 2 persoane care daca nu sunt niste alcoolisti infecti care te-au facut doar pentru a-ti bea si fuma alocatia sau care te-au facut doar pentru a fi in randul lumii si nu te-au crescut, care sufera. Da sufera pentru ca le-ai pangarit cei 7 ani de educatie, sufera pentru ca dincolo de toate certurile voastre din adolescenta zbuciumata, dincolo de pirma cearta zdravana cu prima tigara care n-a mai putut fi palmata, cu prima ta fuga de acasa sau cu primul tau avort…sunt cei care te-au educat si care te iubesc…in felul lor.

Bunul simt se educa, jigodismul se invata. Timpul se scurge in defavoarea ta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.