Ma doooor prieteniile


Telefonu zace inert pe o banca de curte intr-un cartier uitat de lume. Ma doare, ma doare tacerea din jur, ma doare linistea din zari si nelinistea din mine. Fac curse de la un capat la celalat al curtii mele interioare si nu inteleg. Poate uneori am fost aspru si le-am zis-o prea pe fata? Poate n-am zis ce trebuia chiar daca simteam ca trebuie s-o spun?
Sunt bulversat si nu inteleg de ce? Am intalnit o persoana in trecut care-si cumpara prietenii santajandu-i cu vorbe..eu nu-s genu asta, eu iubesc oamenii chiar de is prosti sau destepti. Ma doare in schimb cand ma tradeaza prietenii, cand nu-mi mai raspund la telefoane din cauza ca-s prea “ocupati”, cand asculta la unu si la altu balivernele pe care le insira. Nu ma deranjeaza lipsa de reactie avand in vedere ca uneori am mancat lapte din acelas castron lasat de vreo bunica pe soba cu plita incinsa ca se sa hraneasca plozii abia fatati, ma deranjeaza toparlanismul oamenilor in care ama vut incredere, oamenii cu care zaceam in zilele senine de vara la tara si dezbateam probleme existentiale ale vietii…ma deranjeaza ca fericirea lor e o neimplinire. ma deranjeaza ca se bucura de micile esente pe care viata le serveste ca-ntr-o partida perfecta de tenis, dar ca nu-si amintesc de seturile ratate cu atata bucurie, de prostiile din seri de vara spuse la luna sau la stele sau de viata lor reala si plina de surprize neasteptate.
Ne bucuram cand viata ca o curva ne ofera tot ce ne dorim ca sa satisfacem dorinte marsave de marire, cand viata ne da o masina buna, un trai in exces cu tot ce ne-a lipsit si uitam esenta vietii, chintesenta existentei efemere pe acest pamant: Ba boule pe langa bani, masini, femei(e) mai sunt si prietenii…da prietenii aia care la 2:00 AM ii suni, isi baga pula in tine da vine sa te sustina cand nemernica te-a lasat ca n-ai satisfacut-o cu marimea portofelului tau, cand ai ei te reneaga ca fiind destul de bun pentru odrasla lor, cand n-ai unde sa petreci o sarbatoare , cand trebuie sa iei o decizie in viata importanta, care-i suni cand te arde buza(un fel de apel la 112)…ei ca niste nenorociti proscrisi de lege si de orice urma de oranduire umana sare in ajutorul tau. Da e ala care se isi misca bucile din patul cald si plapuma primitoare sau din bratele iubitei ca sa vina sa salveze un suflet aflat la ananghie, e ala care te injura, te face albie de porci si care la 5:59 Am daca-l suni se ridica si robotic vine sa te ajute….BOULE SUNT AICI! Saluta-ma macar in pula mea.

Leave a Reply