Mama/Tata vs cariera

Am fost invitat pe twitter de catre Oana Portase sa raspund la o intrebare de genu:”Mamă vs. carieră. O leapşă la feminin“. Stiu ca nu sunt femeie, dar am cotit discutia spre una mai larga: “Mama/Tata vs cariera”.

De ce?
Pentru ca tatal in ecuatie nu reprezinta doar spermatozoidul care fecundeaza ovulul, tatal inseamna un suflet care trebuie sa fie aproape de copilul lui si dupa ce si-a facut treaba murdara, dar placuta.

Ce vrei in viata?
In functie de ce vrei in viata trebuie sa-ti stabilesti drumul pe care o apuci. Recent am avut in familie o nastere. Oamenii inainte de a face pasul la offside s-au gandit si s-au calculat daca e bine ce fac. Si-au pus intrebari si si-au oferit tot ei si raspunsuri: “Da e bine pentru ca amandoi ne dorim!”. Implicarea a fost totala din partea amandorura si au dus greul amandoi. Da e adevarat ea a dus greul, dar nici el nu a stat ca blana in gard fara sa faca nimic. I-a oferit ce putea el sa-i ofere: sprijin moral si sprijin sentimental pentru a trece de toate cele dureri. A vorbit cu copilul inca din burta maicasii, i-a spus povesti seara la culcare, vorbea cu el cand venea de la munca, etc. etc.

Poate ca nu va fi copilul ala Bill Gates cand se va face mare, cu banii pe care ii vor oferi cei doi parinti insa stiu clar ca va fi cel mai fericit copil de pe pamant pentru ca o sa aibe doi parinti implicati activ in educatia lui sentimentala.

Departe de mine gandul sa reduc rostul femeii in societate ca si conducatoare in diverse pozitii. Am avut la ultimul job un sef femeie care batea la fund foarte multi sefi barbati. Lucra peste orele de program, isi ajuta echipa ca sa iasa la liman, isi motiva echipa sa dea totul pentru ideea jobului, dar nu-si uita niciodata indatoririle de mama. Femeie de succes? Am auzit de multe ori de femei care au succes si care la un moment dat vor sa faca un copil pentru ca ori e varsta prea inaintata, ori e moda printre cunostinte sa faca un copil…Bad idea!!!! aici nu sunt de acord cu tipul asta de copil, mai bine nu-l mai faci decat sa creezi o progenitura pentru viitor fara lectia sentimentelor invatata acasa cu un tata si o mama, nu cu o doica sau o bunica cu rabdarea intinsa la maxim de anii care au trecut peste viata ei.

Nu vreau sa fiu rau insa meseria de mama/tata pe care o iei de coada cand dai nastere unui copil trebuie sa fie mai presus de orice sacrificiu pe care-l faci. Banii, faima, cariera fac parte dintr-un ciclu care la un moment dat se poate repeta, dar educatia unui copil daca nu a fost facuta la timp se alege praful de informatia lui sentimentala pentru mai tarziu… intra in masa mare de manevra a societatii care merge la psiholog, care are ganduri de suicid, care scapa in droguri, care nu e capabila de iubire curata si care nu poate fiinta ca un organsim sentimental.

Pasez leapsa la toti cei care se uita pe aici, cu precizarea de a oferi un trackback articolului Oanei, ea fiind cea care a inceput jocul. ;)

2 Replies to “Mama/Tata vs cariera”

Leave a Reply