Marea Singuratate – ep. 2-

Si ce daca e toamna si frunzele isi parasesc copacii? si ce daca lumea e din ce in ce mai rea si isi paraseste semenii?

Ma simt gol si trist intr-o lume apatica. Viteza cu care facem o prostie este contagioasa si incepem sa devenim imuni la a mai intelege ce e bine si ce e rau. Viata, Tara si Familia sunt 3 parghii pe care le-am parasit pentru un birt jegos si insalubru vopsit cu o vopsea lavabila care curge de pe pereti.

Ne plimbam infect si inert pe strazi de nepuntinta…am uitat sa mai radem, am uitat sa mai fim copii. Imi suna in cap vorbele unui foste rude( foste nu pentru ca ar fi murit ci pentru ca social el e un cadavru): “Si acum oamenii mari sa fumeze”. Societatea a erodat educatia pana intracolo unde fumatul si bautul sunt considerate practici atribuite celor maturi si plini de intelepciune.

Uneori aud in jurul meu ca daca X cantaret n-ar fi tras “H” nu ar fi reusit sa scrieasa frumoase cantece….gresit e o iluzie mult prea inselatoare sa crezi ca “H” din sange a scris un text sau un cantec. Suntem ceea ce suntem si murim cu ceea ce ne-am nascut si am dobandit pe parcursul vietii.

Revin la cele 2 vicii care mi se par fundamentale pentru distrugerea unei populatii: bautura si fumatul.

Le-am incercat pe amandoua si nu mi-au oferit un statut aparte in societate. In afara faptului ca amandoua iti lasa un gust incredibil de aiurea in gura si pe interior mai macina si psihicul intratat de tare incat sa crezi ca fara ele nu poti coexista intr-o societate.

Ca tot pustanul dornic sa iasa in evidenta am inceput sa fumez. In afara de senzatia ca sunt parte dintr-o gasca care face ceva, fumatul nu mi-a deschis orizonturi nebanuite, nu m-a facut sa scriu genial sau sa compun cine stie ce opera…pur si simplu a fost un joc psihic de-a Oamenii mari…evident ca dupa cateva luni mi-am dat seama ca n-are rost si am parasit acest viciu stupid.

Alcoolul este un alt viciu care se prinde mai greu de psihic dar este mult mai periculos pentru ca da o demendente pe termne lung. Si acest viciu l-am incercat si la fel n-am reusit sa-i inteleg tainele.

De ce incepem un viciu pentru nevoia de socializare si incheiem prin a profesa viciul respectiv ca pe o boala in singuratate?

Puteti citi si:

Marea Singuratate – ep. 1-

Leave a Reply