Marea singuratate -ep. 3-

Plecand de la mesajul pe care l-am aruncat pe twitter mai devreme:

ajung la concluzia ca societatea se indreapta spre o minciuna de mari proportii.

Alergam zi de zi sa infaptuim acte sociale pentru a ne pozitiona intr-un arbore al nevoilor in lume. Alergam sa gasim o bresa in sistem sa ajungem cat mai sus in ierarhia nemiloasei societati. Alergam sa participam la diverse meeting-uri pentru a ne vedea lumea si a deveni relevanti, cum frumos le place sa-si zica onlineri.

Pana la urma cu ce ramanem din tot ce strangem?

Pai cu niste amintiri ale unor zambete fortate pentru a prinde o felie din celebritatea unei seri, cu un link in cazul unui onliner sau doar cu niste poze si povesti pe care le vei spune a doua zi la corporatie in pauza de tigara-socializare.

Animalul Om are nevoie de socializare. Animalul om are nevoie de socializare pentru a mui pe cei care-i simte mai slabi ca el, astfel orgoliul lui sa-l cocoate in varful mormanului de audienta. Deci socializarea nu este pentru ca el s-ar simti singur ci pentru ai oferi lui ocazia de a se ridica pe varfuri si sa scuipe seminte in cap celor care poate. Cu restu pe care nu-i poate doborole ridica statui, ii sanctifica si se inchina la ei ca la niste zei pana cand reuseste sa li se cocoate in cap si sa le execute scuipatul-viteza pentru a urca inca o treapta a evolutiei lui de autodistrugere.

E frumos si daca ai fi Creator al unui astfel de lumii cred ca te-ai cruci cand ai vedea ce poate sa le bese mintea la produsele pe care le-ai aruncat in joc crezand ca vor alege solutiile optime si nu solutiile care sa le mangaie orgoliile de negi infatuati, dar relevanti.

Social, socializare, antisocial….pana si pentru mine cel care am scris aceste idei este greu sa trag o concluzie. Orgoliu, egoism si pozitionari asa pot descrie relatiile in prezent ale societatii…traim pentru a ne pozitiona si pentru a ne hrani orgolii cretine si pentru a ne hrani egoismul de care sunt ai dreacu de mandrii ca-l avem, altfel nu l-am hrani cu atata grija.

Leave a Reply