Metrorex sursa ta de inspiratie

Circul aproape zilnic cu metroul bucurestean si (asta imi ocupa tot timpul :D) imi place sa privesc oamenii care urca si coboara din el. Nu citesc in metrou carti sau ziare pentru ca nu pot sa citesc in zgomot si vacarm, imi place sa citesc oamenii.

Te uiti la ei, ii masori atent si incerci sa citesti in fiecare gest o trasatura, un sentiment, un gust, o valoare. E fascinant sa urmaresti mimica fetelor dimineata si seara.

Dimineata ii vezi cu cearcane la ochi de nesomn dar cu privirea oarecum pierduta in spatiu dintre 2 statii. Unde se duc ei? la munca. De ce romanul nu se poate duce la munca fericit? Ma macina intrebarea asta de cateva zile si nu reusesc sa gasesc un raspuns. Ati observat oare ca suntem o natiune care ii e rusine sa munceasca si ca mai repede am fura si am da in cap decat sa depunem un efort pentru acastiga un ban. e adevarat ca nici remuneratia financiara la multe locuri de munca(job-uri pentru francofoni) nu este pe masura muncii depuse, dar unde ne sunt visele din copilarie: “Eu cand ma fac male vleau sa ma fac Doctolita sa salvez uamenii!”?

Seara cand te retragi spre casa ai 2 mari categorii de oameni pe care-i poti vedea in metrou:angajatii care vin injectati de cafeaua de la munca si studentii,elevii,copiii care emana bucurie si nebunie. Si tu angajat te uiti la ei si-ti vine sa-i bati cand te gandesti ca:”Ia uite frate pe astia ii doare in p…a de rata la masina, rata la casa, de impozite!”

Cam asa arata un tablou mic cu metrosexisti zilnici.

One Reply to “Metrorex sursa ta de inspiratie”

  1. De ce nu suntem fericiti cand mergem la munci? In parte din cauza educatiei primite in scoala. In alte tari se incepe inca din copilarie (cresa, gradinita) sa se identifice ce iti place si la ce ai un cat de mic talent si esti indrumat sa mergi pe calea care iti place. Dar la noi iti baga o gramada de materii, fiecare din ele cu extrem de multe informatii si cand termini liceul de fapt nu stii nimic. Si atunci te gandesti ce vrei sa faci mai departe. Dar nu sti ce iti place. Si poate vrei sa te faci doctor dar vin parintii si zic ca nu e bine ca inveti ffffffffffff mult si dupa aia esti prost platit. Sau vrei sa faci dreptul si vin aceasi parinti sau “prietenii” sa te convinga ca nici asa nu e bine ca e lumea plina de avocati si de notari si ca nu mai e loc si pentru tine. Si ajungi sa faci o facultate pentru care nu ai nici o tragere de inima si/sau pe urma o slujba de cacao si iti provoaca greata numai gandul ca trebuie sa te duci iar la “uzina”.
    .-= Lutyk´s last blog ..Lupii moralisti si bizonii din trafic =-.

Leave a Reply