Mi-am “retrocedat” pamantul!

In era digitalizarii si in ziua copilului am executat cu roaba piruete in strada pentru a-mi baga pamantul in curte.

Avem in curte lipsa de pamant bun pentru gradina si toate cele, drept urmare am tocmit o masina de pamant negru de gradina. In mintea noastra ala venea cu o carosata de pamant pe care o puteam baga iute in curte. Spre uimirea noastra a venit cu 16 tone de pamant.

“Liliiiii ce de pamant bai vere!”

Vecinii de pe strada au aparut iute la o caterinca mica:”Ai vecine ti-ai luat pamantu’?!?”. Tiganusi mici de prin vecini au venit sa intrebe de 16 ori:”Da ce faceti cu pamantul asta?” Te vad ca il cari in curte si oare ce-o fi in mintea lor?!? Ei care au curtile betonate de la un cap la celalalt al curtii. Acum vara sed in strada la umbra copacilor primariei. Pomii in curte fac frunze si e al dracu de greu sa le maturi.

Asadar inzestrat de la Dumnezeire cu una bucata roaba -nu aia a lui Dumnezeu- si una bucata lopata incepi exercitiile de forta:

1. Ridicat pamant in roaba cu lopata.
2. Carat roaba in curte.
3. Recitat dictionar de injuraturi cu privire la abundenta de pamant.

Printre hahailei de la vecini bine intentionati si privire furise din spatele portilor, semn ca pariurile sunt in toi: “Termina de dus? Mai duce o roaba? Hai pariati!”, azi am gatat de bagat pamantul in curte. In curte acum poti filma linsitit un film domcumnetar despre al doilea razboi mondial, sunt movile de pamant si semitransee prin toata curtea. In creierii noptii cand urla lupu de nebun in padure si danseaza matele pe acoperisuri fierbinti, broastele de pamant executa salturi de pe o movila pe alta. Am descoperit cu ocazia pamantului adevarate clanuri de broaste de pamant.

Sa-mi fie de bine cu auto-retrocedarea asta!

Cica munca innobileaza omul, da nici lenea n-a omorat pe nimeni.

Leave a Reply