Mi s-a dus dracului Educatia

Mi s-a dus dracului educatia. Tataie avea o vorba:”Nepoate bine faci, bine gasesti.”, tataie a murit si vorba nu mai are valoare.

Oricat bine as face pe lume cel mult primesc in dar o nenorocire, poate cu putin noroc si un strop de bucurie. Bucuria este mereu sub forma unui sandwich: intre doua feli de rele vine un salam de bunatate. Am crescut intr-o familie normala care s-a descurcat cum a putut, am crescut intr-o familie in care am invatat sa ajut, am crescut intr-o familie in care seara cresteau dulciuri in casa si dimineata dispareau pentru a-i face si pe altii fericiti. Altii n-au inteles mesajul si au continuat sa ignore. Ba chiar sa urasca pentru faptul ca tu poti sa-i oferi. Altii nu s-au intrebat ce se ascunde in spatele unui dar, altii le savurau cu rautate si nu stiau sa raspunda multumesc.

E trist, e trist cand vezi ca ai in fata ta un castel de nisip daramat de copilul caruia i-ai oferit sansa de a lucra cu tine la cladirea lui. El n-a inteles ca munca la castel a fost a amandorura, el si-a dorit castelul pentru el desi nu luptase pentru castel. Castelul i-a venit si gata. In spatele lui ramane un camp de deznadeje.

Nu mai inteleg nimic din dogma crestina. Avem 10 legi care functioneaza cu intarziere, avem o viata pe care o inchinam spre nemurire, avem….ce avem si ce trebuie sa invatam din lectia viata?

Eu unul sunt confuz. Pana mai ieri credeam ca viata e simpla si are nuante de gri, azi am inteles ca viata e simpla doar pentru unii, pentru altii fiind confuza si trista in incercarea de a atinge nemurirea. Am crezut ca totul este gandit dupa un plan, am crezut ca esti salvat la un moment dat pentru a infaptui ceva. Dar in urma raman doar experiente urate care te urmaresc toata viata. Sandwich-ul subtiaza felia de bine si-ti ofera dusuri reci lungi de rautate urmate de reprize scurte de dusuri calde, te arunci infect si anost in uitare.

Am vrut sa evoluez pozitiv. N-am putut, de fiecare data viata mi-a dat o carte necastigatoare intorcandu-ma 3 casute, in timp ce concurentii sareau peste 3 casute in fata. Am ales sa ajut pe drum si asta m-a costat alte 3 casute. Am invatat ca trebuie sa strang din dinti si sa merg mai departe, dar ce ma fac cand nu voi mai avea dinti?!?

1 si cu 1 nu vor mai face niciodata 2. Spatiul personal mi-a fost invadat, visele mi-au fost intemnitate, mi-a ramas doar sa traiesc.

Leave a Reply