Minciuna Social Media

Sursa: titusblog.net
Sursa: titusblog.net
M-am renascut pe net in 2006 cand am pus prima oara mana pe net de mare viteza prin cable link-ul celor de la RDS si am reinviat prin net=ul oferit de cei de la ICI in abonamentul de 50.000 de lei pe luna de 3 ore intre 9:00 si 16:00. Acolo am retinut puterea socializarii online de tip forum,chat si blog.

Minciuna Social Media este maximul pe care poate sa ti-l ofere o piata incapabila sa suporte realitatea asa cum este ea si nu zugravita in culori pastelate de minti ingreunate de puterea functiei sociale pe care o detin. Ma doare sa vad cum mediul este condus de lume nelucrata psihic pentru a suporta functia de lider social intr-unul sau altul dupa caz.

Social Media nu reprezinta un mesaj dat pe twitter din club, atunci mesajul tau este interpretat ca singuratate pasiva impartita auster si cu altii care sufera in casa pentru ca, din diverse motive sed mocnind in casa. Cum iti sustii tu socializarea daca ai timp sa scrii pe net mesaje si sa raspunzi la diversi. Eu unul am stat in seara asta la o bere cu niste amici si sa dea dracii in ea de terasa daca am simtit nevoia sa impartasesc cu cineva in fara de cei de la masa felul in care ma desfasor eu acolo. Unde e social media aici si unde e ipocrizie?

Am avut onoare sa petrec niscaiv sarbatori in compania unor astfel de peroane bolnave de imaginea lor de pe internet. Odata ce ai intrat in jocul minciunii social media esti asemeni drogatilor care cer inca o doza, ai nevoie de un nenorocit de mesaj dat followersilor tai de pe twitter pentru a-ti da gradul de epatare pe fata, trebuie sa te mentii ca zeu in tara prostilor.

Ma doare cand aud ca si vad ca lumea citeste texte in functie de propagarea in social media. Am inceput sa urmaresc blogosfera citind-o pe JEN, de unde am descoperit pe Bobby Voicu. Si tot asa am dat de Andressa, de Subiectiv, de controversatul Zoso, de Arhi, de VisUrat. A fost ceva care sa ma faca sa nu-i citesc chiar daca nu-i cunosteam face-to-face? NU!!!!!!Pentru ca mie imi placea cum scriau, dupa gandirea voastra n-ar trebui sa citim scriitorii morti pentru ca nu i-am cunoscut face-to-face.

E adevarat ca trebuie sa existe o cursivitate in comunicare si ca trebuie sa se stabileasca legaturi personale pentru a duce mai departe proiecte marete, dar totusi hai sa lasam orgoliile infecte si antipatiile bazate pe antipatizarea idolilor nostrii si sa ne citim in functie de ce scriem si nu in funtie de cine a dat RT la cine pe twitter sau cine recomanda pe cine.

Minciuna social media incepe si se termina cu noi, doar noi putem sa-i dam puterea si neputinta de a ne forma ca o piata.

Sursa foto: titusblog.net

3 Replies to “Minciuna Social Media”

  1. Citesc câteva bloguri pe unde trec ori de câte ori aflu de pe twitter că a apărut ceva nou. Sunt 2-3 autori care nu au cont pe twitter şi acolo sunt alte mijloace. RT-ul e câteodată util, descoperi articole bune, nu neapărat autori constant buni. Acest “bun” este desigur calificativul acordat după gusturile mele şi nu e panaceu universal.

  2. @irongates: Da, dar majoritatea “evanghelistilor” sunt RT-uiti si daca trag o basina, sa-mi fie cu iertare fortarea notei.

    Si dupa aia trag un #rasinitweetmeetconference unde sa ne invete pe noi sa fim social mediatici.

Leave a Reply