Minciuni sociale

E usor sa poti face ce-ti place in viata daca ai avut parte de o viata linistita pe care ai putut-o trai-o. E mai greu sa faci ce iti place in viata daca ai fost fortat sa iei decizii importante de la o varsta frageda si daca ti-au fost refuzate capricii pe motive pur personale si care tin de un oarecare comunism impus de genetica si educatie.

Am analizat viata mai multor exponate din diverse colturi ale tarii. Imi place sa studiez omul si sa descopar trasaturi caracterstice ale unei clase de oameni din care face el parte. Se zice ca in structura ADN-ului dincolo de materie exista energie care se pliaza pe forma structurii…practic energia preia aceeasi forma. De multe ori in viata din cauza acestor sedinte prelungite de analiza umana am fost catalogat ca antisocial sau hater, sau in cazuri extreme era sa fiu luat la bataie pentru ca enervam prin neparticipare sociala chiar si la un salut spus aiurea. Cred ca din aceasta cauza nu ma inteleg nici cu caini imi intersectez de cele mai multe ori privirile cu ale lor si din cate stiu nu prea le convine situatia asta, asta sunt un caine.

Asadar si prin urmare am citit texte scrise de diverse personaje de pe internet. Am sesizat ca guru-isti din zona asta provin dintr-o anume claasa sociala relaxata si obisnuita cu promenada sociala inceputa undeva in anii copilariei. Exista o anume tipologie a parintilor care ofera campioni pentru o societatea cum este societatea romaneasca: parintii tampon.

Da exact asta est cuvantul, parintii tampon sunt acei parinti care se descurca in orice forma de oranduire sociala, sunt acei parinti care ofera o educatie orgoliosfinanciara copiilor, care calca pe cadavre pentru a urca odrasla in ierarhie, dar care ofera acelorasi beizadele o siguranta smechereasca pentru viitorul lor. Practic ii formeaza ca indivizi liberi, nelegati spiritual de cordonul familial dar ii presioneaza prin cordonul financiaro-relationar care este familia. In concluzie se practica o organizare familiala de tip Mafie, la un nivel relativ scazut ca perceptie asupra criminalitati de orice forma sociala.

Aud in jurul meu tot mai des reactia ca:” ceausescu a facut si a dres”. Nu este adevarat, Ceausescu nu a facut nimic, Ceasescu a fost o marioneta politica, pentru vestici prin mana esticilor, care a dat frau liber imaginatiei impuse pentru crearea prototipului de om perfect de condus:Omul Nou.

E simplu si usor de descris acest om: e un tip fara scrupule, cu e educatie religioasa cat sa-i permita sa se lipeasca de o forma de biserica, ii place sa-si traiasca viata la maxim, este santajabil prin natura actiunilor sale(mic bisnitar, ciupitor de spagute, slabiciuni sexuale sau evenimente din trecut pe care incearca sa le dea uitarii). Cat timp raspunde la comenzi este totul in regula pentru el. Dupa ce si-a terminat misunea daca nu o ia razna si incepe sa dea din casa este lasat in pace sa-si duca viata de papusa mai departe.

Revolutia romana a fost o astfel de miscare pornita din randul unor astfel de oameni. Multi zic ca a fost o miscare spontana inceputa in strada si finalizata in birouri politice. Revolutia romana a fost inceputa in laboratoarea sociale si continua in bazinul de aplicabilitatea a laboratoarelor sociale, inca suntem un experiment sub observatie.

Leave a Reply