Miscarea legionara

A aparut in Foaia Nationala un articol unde se dezbate mai pe larg problematica Miscarii Legionare, chiar daca poate fi considerat un punct de vedere subiectiv merita citit articolul si reflectat asupra adevarului din mijlocul discutiilor.

Ce a insemnat Miscarea Legionara pentru istoria Romaniei? Este clar ca istoriografia din timpul dictaturii comuniste a desfigurat adevarata imagine a Miscarii, despre obiectivitate nici neputand fi vorba.

Am scris un articol vizavi de perceptia unui anumit public despre legionarism in contextul actual. Trebuie sa invatam sa acceptam trecutul si sa nu mai implicam viitorul si prezentul in discutii incercand sa-i mituim pe cei ce au suferit oferindu-le foloase materiale si spirituale. Astfel deschizi drumul unor urmasi de a mulge istoria traita de altii.

Intrebarea care se ridica este daca nu cumva judecam prea aspru acel trecut si prea bland trecutul comunist al poporului roman, de ce? E prea proaspata amintirea lui sau sunt prea multi cei care au facut mici averi in timpul sistemului ceausist?!?

Leave a Reply