Moartea ca o conspiratie

Urmaresc stirile legate de Polonia si tragedia care a cuprins tara dupa accidentul aviatic in care au pierdut un cuplu prezidential si importante valori morale ale natiunii.

Condoleante familiei si poporului.

Discut cu tot felul de cunoscuti legat de acest incident si de fiecare data pe oricare cale as lua-o si orice teorie as gandi, ajung in acelasi punct: conspiratie.

Poate sunt nebun si nu pot vedea dincolo de ce vreau eu sa vad si ce-mi lasa mintea sa vad, insa subiectul este destul de stufos si-mi ridica numeroase semne de intrebare.

– Polonia este una dintre tarile europene care nu au intrat in hora tarilor cu economii in colaps( vizibil si invizibil presa relateaza doar ce vor autoritatile, nu va ganditi ca doar Grecia, Romania si tarile in general mici au pierderi economice, si tarile mari sunt in colaps doar ca aparatul de PR lucreaza intens sa nu transpire informatia in public).

– Polonia este una dintre tarile care au refuzat Scutul Antirachete dorit sa fie ridicat de americani in Europa. Scut pe care l-am acceptat noi daca nu ma insel.

– Presedintele dorea sa inceapa campania electorala dintr-un punct important in istoria Poloniei: Padurea de la Katyn, alaturi de personalitati marcante care au participat sau au avut legatura cu victimele de la Masacrul de la Katyn.

– In sondaje dupa cum spun specialistii statea la o diferenta de 17-19% fata de competitorul sau direct. O miscare de a incepe campania dintr-un punct emotional pentru istoria Poloniei, l-ar fi urcat in sondaje.

– Ce motiv ar fi avut o capetenie sa omoare capetenia tribului vecin care a refuzat oferta unei inarmari impotriva tarii celui dintai?

– In ultima vreme am auzit despre aceasta cauza: Eroare de pilotaj. Mi se pare un pic trasa de par si cu prea lunga bataie ca sa o iau in calcul. Intrebarea care imi vine in minte este: De ce acum? oameni care au mai zburat peste spatiul rusesc, tocmai acum nu s-au putut intelege? Oare serviciul secret nu i-au controlat pe acesti piloti? Teoria pe care am tot auzit-o ca presedintele ar fi de vina ca el a dat ordin sa se coboare in conditii nesigure iar n-o inghit pentru ca e simplu sa dai vina pe mort, mai ales dupa ce acesta nu se poate apara. Singura certitudine sta in cutiile negre ale avionului.

In concluzie. Dincolo de hazardul situatiei si oricat de stupid ar fi modul in care viata a vrut sa-i ofere o lectie unuia sau altuia totul pare minutios aranjat pentru a oferi alibi tuturor celor care ar putea fi implicati si se incearca gasirea unui tap ispasitor din interior ori din imediata apropiere.

Am senzatia ciudata de la timp incoace ca cineva esuand in rezolvarea unei probleme majore a umanitatii prin deturnarea de la adevaratele probleme si stocarea de foarte multa valuta intr-un razboi surd si religos, incearca sa-si acopere urmele si sa fuga din razboiul lor, deschizand rani in puncte cheie ale unor zona macinate de istorie si care inca pastreaza fantomele unor razboaie sangeroase intre zidurile ridicate de uitare.

Au mai facut-o si au promis ca niciodata nu vor termina, desi au fost cazuri in care au pierdut si au manipulat mesajul pentru a deturna imaginea esecului, transormandu-l intr-o remiza. O armata imaginara de pisici care cad mereu in picioare si care orice s-ar intampla lumea pe mapamond ii va primi cu zambet larg pe buze dar cu dintii inclestati a ura si chipiuri fluturand in lacrimi de tristete.

Este un punct important in istoria Poloniei si este interesant de urmarit cum va iesi din acest impas si cum isi va alege in viitor conducatorii.

Later edit: Daca as fi un fanatic religios as zice:”Dumnezeu sau insusi cuplul prezidential nu a vrut sa primeasca la inmormantare pe cativa “prieteni” prezidentiabili internationali la ultimul lor drum.”, dar cum nu sunt zic doar ca e ciudat cum aeropoartele s-au deschis fix dupa ce nu se mai putea ajunge la funeralii.

2 Replies to “Moartea ca o conspiratie”

  1. Pingback: Tweets that mention Fanel.ro | Fanel.ro -- Topsy.com

  2. Pingback: Fanel.ro | Fanel.ro

Leave a Reply