Mobila ta e pe role si roti!

De cand eram micut copil la noi in casa dupa fiecare curatenie generala se schimbau lucrurile prin casa. La inceput taica’miu si maica’mea erau artizanii mutarilor. Mai tarziu in adolescenta cand toti ne credem HulkHogan am inceput sa mut eu cu frate’miu prin casa. Si mobila era din aia de pe vremea bunicilor care atunci cand ridicai una iti cadeau toate cele. Ce mai era sala de bodybuilding in toata regula.

Acum de vreo 9 ani m-am mutat la curte si aria in care se fac modificari a devenit mult mai vasta avand de ridicat prin toata curtea. Treaba face ca in tot acest timp de stat la curte am inceput sa ma orientez dupa mobila care sa fie pe role si roti. Semn ca am imbatranit si nu mai pot sa ridic ca in adolescenta…glumesc, e vorba doar de comoditate. E mult mai simplu sa impingi o mobila pe roti sau role decat sa muti una cu picioare. Timpul de lucru se scurteaza la fiecare mutare si-n plus poti face singur mutarile doar deblocand piedicile rotilor si impingand magaoaia de mobila.

Se spunea pe vremuri ca munca e pentru tractoare si masini si nu prea se gresea. Adevarul este ca daca nu-ti imbunatatesti stilul de viata risti sa pierzi o groaza de timp facand lucruri de rutina. In timp aceste lucruri iti macina nervii si-ti mananca vremea de relaxare.

Va spun cinstit ca acum ma gandesc la o solutie sa fac si pat-ul pe roti si role. in prezent e cam singurul care a scapat de astfel de echipare, el si dulapul de bucatarie. Macar dulapul de bucatarie am zis ca nu-l vreau sa fie mobil ca nu prea il multi niciodata. Poate doar atunci cand il arunci si iei altul.

Smecheria cand cauti sa cumperi role si roti pentru mobila este sa le potrivesti in asa fel incat sa respecte greutatea pentru fiecare mobila in parte. Acolo unde cunosti ca vei pune o greutate mai mare este bine sa te orientezi spre role si roti care sa suporte un gabarit depasit. Nu folosi lucruri ieftine doar pentru ca te bucuri ca ai castigat doi lei la bucata! In scurt timp vei plati dublu cand se vor defecta si va trebui de urgenta sa le cumperi pe cele potrivite.

De ce prefer mobila pe role si roti?! Pentru ca pana acum m-am tot lovit de picioare care la fiecare mutare se stricau din pricina ridicarilor si lasarilor in jos necorespunzator. Atunci cand te apuci de mutat si incepi sa le ridici pe rand vei observa ca spre sfarsit ajungi sa ridici lucrurile cele mai grele, astfel ca fix atunci cand esti mai obosit risti sa distrugi picioarele cele mai importante. Daca ai in vedere alegerea unor produse care sa nu zgarie parchetul sau gresia vei face un balet excelent cu mobila prin casa ta.

Omul gospodar gandeste de doua ori si cumpara o singura data. Altfel nu gandesti deloc si cumperi pana cand ajungi la lucrul potrivit, dar cu o cheltuiala mult mai mare.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.