Muncesti la curte nu stai la curte!

Cand m-am mutat la curte acum 9 ani imi place sa spun despre mine ca de acum stau la curte. In realitate statul asta la curte implica foarte multa miscare si multa treaba. Nu se termina de rezolvat un set de probleme ca apar alte probleme ce trebuie sa fie puse la punct. Nu ma plang, doar constat.

La inceput cand m-am mutat aveam senzatia ca cineva ma forteaza sa fac lucrurile care in mod normal trebuie sa fie facute cand stai la curte. Acum parca mi-e scarba sa mai lucrez pe calculator si sunt nerabdator sa ma apuc de surubarit prin curte. Practic am devenit un ultras munca de curte in detrimentul internetului si a socializarii online.

Astfel ca tot lucrand la proiectele de curte am ajuns la concluzia ca am mare nevoie de un polizor unghiular pentru a putea rezolva rapid cand am de lucrat cu fier, lemn sau alte materiale ce pot sa fie rezolvate cu acesta. Pana sa-l cumpar executam lucrarile in stilul batranesc cu un bomfaier plictisit si multe alte scule. Nu zic ca nu mi-a prins bine experienta manuala. Acolo am invatat cu adevarat cum se lucreaza. In timp cand am capatat ceva mai multa experienta a fost nevoie sa execut rapid actiunile, de aceea am avut nevoie de polizor.

Pe langa acest polizor am adaugat si un pendular de debitat parchet, un circular de debitat lemn gros sau o bormasina profesionista pe care s-o folosesc si la dat gauri in beton. Are percutie si tot ce trebuie.

Viata la curte isi are rostul ei dupa o anumita varsta la care ai ajuns ca sa te coci cum trebuie. Daca ma aruncai la 17-18 ani la curte nu cred ca mi-ar fi placut si nu m-as fi invatat sa lucrez la o varsta asa de mica. Poate ca as fi clacat fiind total in dezacord cu munca de reparatie la diversele incidente ce apar.

Acum pe vara cand am mai terminat de reparat diversele lucruri mi-am zis ca trebuie sa ma apuc sa slefuiesc tamburetele din curte si sa le dau cu lac. Mi-am cumparat o perie care se ataseaza la polizor si un dispozitiv cu arici pe care se poate monta smirghel pentru o slefuire fina dupa ce ai curatat cu peria de sarma vechea vopsea. Pe vremuri lacul era scump si oameni preferau sa foloseasca vopsea pentru a proteja lemnul. E un mod ieftin de protectie a lemnului si inestetic, dar vremurile erau ciudate si nu-i putem judeca pentru asta.

Dupa ce termin un scaun ma simt implinit de parca as fi catarat Everest-ul! Cand faci lucruri frumoase munca pe care o depui nu mai reprezinta o povara, ajungi sa o simti ca pe o binecuvantare. Fiecare lucru dus la bun sfarsit iti preda o lectie si daca nu preda o lectie iti aprofundeaza o lectie pe care poate nu ai reusit sa o inveti la timp. Tot ce conteaza este ca trebuie sa ai rabdare sa lucrezi cu atentie pentru a avea un rezultat stralucit.

 

Leave a Reply