Nirvana Yoga si beneficiile practicii de yoga in sistem!

Guru Madhavacharyan este fondatorul Sistemului Nirvana Yoga. Maestrul este un Guru complet deoarece a atins Nirvana in anul 2005.

Stilul de viata pe care l-am adoptat treptat in ultimii 50 de ani a adus cu sine multe dezechilibre la nivel fizic, mental si spiritual. 

Din ce in ce mai multi oameni realizeaza faptul ca nu sunt fericiti, ca nu au relatii sanatoase cu cei din jur, ca nu au un job care sa ii implineasca.

In general, modul in care oamenii fac fata acestor nemultumiri interioare aduce cu sine si mai multe dezechilibre, atat mentale cat si fizice.

Alcoolul, drogurile, relatiile toxice si ceea ce Guru Madhavacharyan denumeste ca fiind dragoste trecatoare sunt ingrediente care aduc suferinta, furie, gelozie in vietile oamenilor, acestia neputand simti fericire si neputand trai momentul prezent.

Ce beneficii rezulta din faptul ca Maestrul este un Guru complet?

Cunoasterea din sistem, cea pe care se bazeaza si tehnicile de yoga, este cunoasterea divina.

Fiecare tehnica de yoga din Sistemul Nirvana are ca scop purificarea mentala si cresterea nivelului de energie. Astfel, oamenii se pot elibera de negativitatea interioara (dorinte, furie, egoism, infatuare, gelozie si ego) si pot simti dragostea dumnezeiasca.

Astfel, ei pot fi fericiti intotdeauna, isi pot face datoria fata de ei insisi si fata de societate si pot spune ca traiesc in momentul prezent, ca traiesc cu adevarat.

Ghidarea corecta la momentul potrivit. Guruji este alaturi de cei care practica Nirvana Yoga in mod neconditionat.

Guruji intelege despre fiecare om trecutul sau karmic, defectele si calitatile sale. Astfel, poate sa il sfatuiasca in fiecare clipa cu practica potrivita si cunoasterea potrivita, ca sa depaseasca obstacolele care ii ies in cale prin purificarea subconstientului.

Transformarea spirituala foarte rapida si vindecarea treptata a tuturor dezechilibrelor mentale si fizice. Din cauza defectelor in canalele de energie si a culturilor karmice pozitive si negative, oamenii au tendinta de a nu lua deciziile corecte la momentul potrivit.

Prin practica de Nirvana Yoga acest lucru intra in fluxul normal, participantii invatand sa ia actiune la momentul potrivit si sa fie observatori atunci cand trebuie.

Studio Nirvana Yoga – Bucurest

In cadrul Studioului Nirvana Yoga din Bucuresti, situat pe Strada Batiste nr. 28, Sector 2, Veronica Constantinescu, discipola directa a Maestrului Madhavacharyan, sustine diverse cursuri de yoga pentru incepatori:

  • Curs de yoga pentru incepatori – curs de 5 zile in care se combina practica de yoga cu partea teoretica. Primele 4 sedinte sunt formate din exercitii de yoga, mantre, relaxare si respiratie, iar a 5-a este sesiunea de teorie, in care se aprofundeaza filozofia yoga pe care se bazeaza practica.
  • Curs de terapie pentru spate – acest curs se adreseaza persoanelor care sufera de dureri de spate din cauza unui stil de viata sedentar si a orelor lungi petrecute la birou, dar si persoanelor care au fost diagnosticate cu afectiuni ale coloanei precum scolioza, hernie de disc, cifoza etc.
  • Initiere si practica de Areiki – terapie de vindecare si meditatie, aceasta tehnica este un tratament complet cu energia fortei vietii. Este recomandat tuturor persoanelor, in special in perioada 8-25 ani, o perioada extrem de importanta pentru stabilitate interioara si transformare spirituala corecta. Persoanele care sufera de stres si boli fizice beneficiaza imens de aceasta terapie, ajutand la vindecarea organelor si a sistemelor de organe si la relaxare mentala.
  • Meditatia Amasana – tehnica de meditatie avansata de care beneficiezi prin purificarea gandurilor negative, a gandurilor excesive, a starilor emotionale fluctuante. Este cea mai potrivita tehnica pentru cei care vor sa isi creasca nivelul de energie intr-un timp scurt.
  • Terapia prin ras – tehnica yoghina care combina exercitii de respiratie cu miscari repetitive ale corpului, pranayama – tehnici de respiratie yoghine si rasul natural, sanatos si placut. Este o tehnica excelenta de destresare si de crestere a nivelului energetic.
  • Yoga Vandanam – dans yoghin. Este recomandat in special copiilor si adolescentilor, dar nu numai, pentru o dezvoltare armonioasa a corpului, pentru a invata rabdarea, perseverenta si pentru a-si creste puterea de concentrare.

Unde si cu cine putem invata tehnicile de Yoga?

Tehnicile de yoga sunt accesibile tuturor categoriilor de varsta, Veronica adaptand tipul de terapie si intensitatea exercitiilor de yoga in functie de dinamica grupului.

Clasele au loc zilnic, dimineata de la 7:45 la 9:00, si seara de la 19:00 la 20:30.

Pentru persoanele interesate sa practice singure exista clasele in privat, care se stabilesc in functie de nevoile si programul participantilor.

Pe Veronica o gasiti zilnic la Studio Nirvana Yoga, Strada Batiste, nr 28, Bucuresti, Sector 2.

Pentru programari la cursuri de yoga sau pentru mai multe detalii, o puteti suna la 0733756897 sau puteti trimite un email la yogi@nirvanayoga.ro.

Leave a Reply