Offline-ul se muta in online

Business Week
E un trend pe care nu putem sa nu-l bagam in seama: ziarele incep sa treaca usor usor in online, parasind offline-ul. Zoso scria acum ceva timp pe capslock despre zvonurile ca ziare ca Gandu, Capital sau Cotidianul se pregatesc sa treaca excluziv pe online.

Mie mi se pare o idee foarte buna, avand in vedere ca tot mai multa lume are acces la internet si ca pe internet informatia ajunge mult mai repede decat in forma de print.

Intrebarea care se ridica este ce ne facem cu restu de oameni care nu-s familiarizati cu internetul? Cred ca o solutie ar fi telefonul mobil si un softulet usor de folosit pentru citirea stirilor sau softulete pentru televizoare care sa permita transmiterea sub forma de program a unui site de ziar,eventual conectarea directa printr-un modem incorporat in TV. Poate visez eu la Sf-uri dar cine stie de unde sare iepurele.

Oircum pana atunci trebuie sa invatam sa facem jurnalism, sa scapam de ziare gen Libertatea( care nici macar tabloid nu il putem numi) sau cine stie ce alte ziare de inspiratie erotico-pornografica Cancan, Click, etc.

Pe cand o sa vedem si la noi ziare(online sau offline) cu articole interesante gen NyTimes.com?

Sursa foto: Businessweek.com

Leave a Reply