(P) Portal SMS – Un motor de cautare prin SMS


In luna Decembrie 2009 a fost lansat Portal SMS – primul motor de cautare prin SMS. Chiar in varianta beta, acest serviciu de informatii prin SMS functioneaza aproape perfect.

Desi suntem in era internetului de mare viteza, acest motor de cautare prin SMS poate fi extrem de util in diferite momente, pentru cei care au nevoie de diverse informatii urgent cum ar fi un numar de telefon de firma de taxi, tractari auto, inchirieri auto, inchirieri biciclete, de pizza cu livrare la domiciliu, gara, transfer aeroport etc.

De exemplu, este util pentru persoanele care calatoresc prin tara si intamplator ajung sa apeleze la firmele care ofera serviciile enuntate mai sus. Cum inca internetul mobil este un lux pe care nu toata lumea si-l permite, Portal SMS poate fi o alternativa viabila.

Cum functioneaza Portal SMS?

Pe site-ul Portal SMS – www.portalsms.ro gasiti toate informatiile despre modul de utilizare al acestui serviciu. In linii mari, Portal SMS va pune la dispozitie un numar unic de telefon – 0720667700 – care este conectat in permanenta la un server de SMS. Daca vreti sa aflati o informatie, nu trebuie decat sa scrieti un SMS la numarul de mai sus cu textul “nume_categorie nume_localitate”. Mai exact daca vreti sa aflati un numar de taxi din Sibiu scrieti un SMS cu textul “taxi sibiu”. Daca vreti pizza in Satu Mare, scrieti un SMS cu textul “pizza satu mare”. Serverul va procesa acest mesaj si va va returna instant prin SMS rezultatele gasite. Mai mult, serverul va incerca intotdeauna sa returneze numere de mobil din reteaua din care s-a facut cererea, bine-n-teles daca acestea sunt disponibile in baza de date www.portalsms.ro.

Numarul 0720667700 este un numar din reteaua Orange, fara suprataxa. Acesta apartine unui server de SMS, deci apelurile telefonice sunt ignorate.

Ramane de vazut in ce masura aceasta idee isi va gasi ul loc in sfera informatiilor mobile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *