Prieteni Folk

In ultima vreme am tot fost la evenimente muzicale din zona folk(Serile Folk cu Tica in Expirat, Bocancul Literar, Concert Proiectul Tivodar in Crossroad) unde mi-am facut noi cunostinte din domeniu.

Inainte de a vobi despre ei o sa va spun ca sunt un ascultator inrait de folk, nu am abilitati de cantaret folk sau de instrumentist dar imi place enorm sa-i ascult pe altii cantand. Ma simt bine cand ascult muzica asta si de aceea m-am hotarat sa scriu despre ei si sa le dau cate un link intr-un coltisor de sidebar.

Cap de lista in coltisorul cu Prieteni folk este site-ul unui Hoinar Muzical(http://hoinarmuzical.blogspot.com). De adminul acestui blog(Miruna) ma leaga niste seri de ascultat folk de pe diverse surse de videosharing si audiosharing de pe internet prin intermediul messenger-ului sub forma de joaca. Si cred ca daca imi aduc bine aminte ne-am cunoscut prin intermediul unui blog mai vechi de al meu cu Cantece de suflet, care evident erau tot folk :d.

Al doilea link merge catre site-ul personal al lui Stefan Tivodar(http://www.tivodar.ro) pe care am avut onoarea si placerea sa-l cunosc prin intermediul Mirunei. Mai auzisem de el, il mai vazusem cu diverse ocazii cantand dar nu il vazusem in concerte cu band-ul personal. Pe site-ul Tivodar.ro veti gasi noutati legate de Proiectul Tivodar(Stefan Tivodar, Alex Nichita si Aurica).

In a treia pozitie o regasim pe Mariana Modolea(http://marianafolk.blogspot.com/). Pe Mariana am cunoscut-o prima oara anu trecut la una dintre miercurile de folk din Iron City si am revazut-o cu ocazia concertului din Crossroad a Proiectului Tivodar. Dupa care am ajuns si la o editie Bocancul Literar unde am vazut ca impreuna cu Sorin Teodoriu coordoneaza un eveniment fain de poezie, intrepatruns cu folk si condimentat cu vorbe frumos ticluite.

Am avut surpriza sa descopar ca Mariana Modolea canta si intr-o formatie alaturi de Oana Moldovan, formatia se numeste Trupa Domino(http://trupadomino.blogspot.com) si reprezinta al patrulea link din lista cu povestea prietenilor Folk.

Urmatorul link merge catre proiectul lui Onu Pavelescu si a lui Adi Sebe, Micul Paris(http://www.rockband.ro) . Pe ei ii stiu din trupa Karma, de la concertele din Expirat, Crossroad, El Grande Comandante si in general de pe unde au mai cantat. Baietii canta foarte bine si fac o treaba buna pe zona asta de soft rock-folk, culate cuvinte este un proiect promitator pentru piata asta.

Bocancul Literar este proiectul lu Sorin Teodoriu si reprezinta un atelier de creatie pentru cei pasionati de folk, poezie, proza si prietenie. Cum ii place sa zica este un proiect prin care pune “Pariu pe prietenie”.

Pentru cei ce au umblat prin cabane si au vazut caiete de cantece roase de vremuri si de prea mult rasfoit, urmatoarea formatie nu mai are nevoie de nici un fel de prezentare: Trupa Karma,
o formatie nascuta pentru a canta dragostea si muntele. Nascuta undeva in anul 1992 pe 14 februarie chiar de ziua Sfantului Valentin, Karma a avut un parcurs frumos editand pana acum 3 albume: “Cand lumina va veni” , “Sfinte cantece-nghetate” , “Fiii Amurgului”. Tica Luminare alaturi de toti cei care au trecut prin Karma sau care mai canta cu ei fac o treaba minunata.

Urmatorul link are o poveste mai lunga. Pe cd-urile cu muzica de munte pe care le-am tot scos de pe net, de pe dc++ am dat la un moment dat de Sanziana si Dragos Toma. Cantarile lor le-am tot urcat pe aici si le stiti daca ati mai citit blogul meu. La un moment dat am facut o leapsa cu personalul tau spre munte si aveam nevoie de o melodie cadru care sa imbrace aceasta leapsa. Asa ca am m-am aruncat in cautare pe internet si am dat cautare dupa Sanziana si Dragos Toma. Am ajuns la o versiunea a melodiei Si-am Iubit O Ardeleanca cantata de MI si Sanziana. Dupa consumarea acestui episod am cercetat mai bine contul sursa al melodiei Mihaelei Calciu(Mi) si am avut surpriza sa descopar ca Sanziana si Dragos Toma canta alaturi de posesoarea contului de youtube si de Afti in formatia Casa cu prieteni. La editia Bocancul Literar la care am fost am avut placerea sa-o cunosc personal pe Mihaela.

Ultimul dar nu cel din urma este site-ul ForeverFolk(http://www.foreverfolk.com). Primul radio exclusiv folk pe care am avut placere sa-l ascult inca de la inceputuri. Acum foreverfolk este un site de stiri din zona de folk si o baza buna de plecare daca vrei sa afli cate ceva despre artistii din aceasta zona.

2 Replies to “Prieteni Folk”

  1. Asa a gandit capu meu la ora aia. imaginea din Personalul ala a facut mai mult decat a zis cantecul…cantecul era un mesaj si ala da pentru alta mancare de peste :d
    .-= fanel´s last blog ..Prieteni Folk =-.

Leave a Reply