“Pseudobaetasii de cartier” deformatori de opinie

S-a mai crescut o generatie de sacrificiu si povestea sacrificatilor merge mai departe ca Vantu din Vama Veche, vorba unui cantec la defunctei formatii Vama Veche.

Ma intristez cand vad ca pseudobaietasi de cartier au ajuns sa deformeze opinia publica cu frustrarile lor de dupa blocurile gri, cu frustrarile lor de plimbati prin Vest fara a-si fi schimbat mentalitatea de cioban estic.

“Eu am dreptate pentru ca eu sunt smecher si ma am in spate doar pe mine tu esti jurnalist si ai un trust in spate esti un papagal notoriu”

Bloggeri si jurnalisti ar trebui sa faca un front comun si sa se lupte cu sistemul, cu mentalitati sociale, dar bloggerul si jurnalistul sunt mult prea ocupati sa-si fure painea de la gura si sa-l spurce pe celalalt mai tare. Nu poti pretinde respect de la cel din fata ta atata timp cat si tu lui ii oferi marlanism ieftin de mahala infundata de noroaie si lovituri aplicate frontal la colt de strada cand il prinzi seara singur fara gasca.

Vorbim de deontologie profesionala si de regulamente de conduita in exercitarea meseriilor pe care le avem, dar uitam sa conspectam “cei 7 ani de acasa”.

Daca masele nu se vor educa sunt slabe sanse sa se mai schimbe ceva in tara asta. Cum educam masele?” Oferindu-le modele viabile pe care se pot baza si de la care pot invata respectul de sine si respectul pentru opinia celuilalt. Iesirile la rampa de pseudobaietas de cartier care a scapat din poala mamei si acum se simte stapan pe univers sprijinit indeaproape de mana calda a aceleiasi familii nu fac bine tonusului social. Straini au ajuns unde au ajuns datorita conjuncturii in care s-au aflat si pentru ca in unele cazuri au ales sa-si schimbe optica privind relatiile interumane si raportarea lui ca individ la grupul din care face parte. Odata ce simti ca grupul in care te afli ai sansa sa te retragi in glorie fara a manji cu cacat istoria impreuna cu ei si implicit a-ti manji cu cacat amintirile care te leaga de acel grup.

Atentie, mare atentie la urmatoarea scriere cand pui pe hartie, fizic sau virtual, cateva cuvinte. Analizeaza daca e corect ceea ce faci tu si daca nu o faci doar ca sa te razbuni pentru o polita mai veche….e timpul sa scoatem capul din gluga de pseudobaietasi de cartier si sa invatam respectul dreptului la opinie a celui de langa noi.

Leave a Reply