One Comment

  1. 1. Parintilor intotdeauna le-a fost frica pentru odraslele lor si asa va fi si de aici in colo. Grija sunt ceva normal pentru un parinte dar de aici pana la isterie e cale lunga. Sor-mea in Franta nu isi lasa fetita care in vara o sa faca 11 ani sa mearga singura nici pana la scoala. Acolo e isterie generalizata cu pedofilii. Si la noi e frica asta si era si pe vremea lui Ceasca dar asta nu inseman sa nu mai iesim singuri afara sau sa mergem cu parintii/bunicii de manuta la scoala.
    2. Metode de a te distra au existat in orice vreme. Imaginatia copchiilor nu a limite. Numai ca atunci valorile erau altele. Functiona principiul “ai carte, ai parte” iar parintii insistau mai mult pe langa copii sa invete ca sa ajunga “cineva” si sa scape de saracie. Acum valorile, idolii sunt guta, becali, salam, vanghele si altii dintre care unii nu au nici macar 4 clase priamre dar sunt plini de bani. Iar din asta copii inteleg ca scoala nu e decat pierdere de vreme.
    3. Este un mod (poate involuntar) al parintilor de a le scatea copiilor increderea in propria persoana si a incerca sa le creeze o dependenta de superior. Asa cum boierii le ziceau taranilor sau scalvilor ca daca nu ar exista boierimea care sa-i conduca ar muri de foame. Si cum tot romanul vrea sa fie boier/sef …
    4. hai ca m-am intins cam mult si pe urma ma injura societatea. :))
    .-= Lutyk´s last blog ..Tuning ecologic =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *