Sa o ardem pseudointelectual:Criza

Criza. Da iar vorbesc despre criza pentru ca am senzatia ca traiesc un moment important in parcursul omenirii.

Nimeni dar absolut nimeni nu vorbeste de criza ca de o schimbare de macaz in ceea ce priveste politica economica, financiara si sociala. Se pare ca democratia si-a atins punctul de maxim din clopotul gaussian si incepe sa coboare pe o panta usor descendenta. Am senzatia ca socialismul este urmatorul target al papusarilor.

E criza si lumea epateaza. Ma uit in ograda romaneasca si ma crucesc cand vad cu cata penibilitate incearca unii sa-si ascunda frica si lipsa contractelor dand interviuri prin presa si reluand ideile pe care le-au tocat mai tot timpul si inaintea crizei. Ma loveste rasul cand vad presa de 3 lei care spala cadavre, aceleasi cadavre care tarnuiau cu presa prin noroi.

Nu poti decat sa te bucuri cand vezi ca lichelele au ajuns la un consens si nu se mai desconsidera in ceea ce priveste banul castigat mai mult sau mai putin legal. Pot asemui aceasta economie de imagine cu cearta dintre 2 tigani persoane de etnie rroma atunci cand vine un roman majoritar care se simte in minoritate din cauza plajei largi de minoritari si intervine intre ei.

Economia duduie ne spun specilistii in maradonisme cu banii statului. Baiatu lu Nastase se plimba cu masina la 16 ani prin Dorobanti. Fata lui Basescu e europarlamentar la un loc cu Gigi Becali, Vadim Tudor si Corina Cretu.Toti 4 au luat lectii de engleza cu Nea Nelix.

4 Replies to “Sa o ardem pseudointelectual:Criza”

  1. Nu va exista schimbare de macaz din partea politicului, in Romania. Politicienii nostri pur si simplu nu stiu ce sa faca. Sunt sigur ca ar face, dar habar nu au cu ce se mananca politica adevarata. Pentru ei notiunea asta se traduce in discutii, trageri de sireturi si interese personale. Politica avem in Marea Britanie, in State, in Canada.. la noi macazul il vor schimba companiile straine in momentul in care vor continua/incepe investitiile in Romania, dupa caz.

  2. @vlad: socialismul pentru bogati e burghezia comunista de care vorbea lenin l cartile lui si de care ne spunea sa ne ferim: geoana. basescu,iliescu….toti politrucii de dupa ’89 care sed linistiti.

    @mihai pintilie: democratia si-a trait cei 50 de ani de garantie a iesit din termen si are nevoie de o pauza pentru a se relansa.
    .-= fanel´s last blog ..Webstock TV 2009 =-.

  3. Cand a aparut caritas taica-miu zicea ca daca se duce el sa depuna bani acolo se duce dracu ca nu are el noroc sa castige. S-a dus pana la urma si a depus o suma modica cam 10 lei din ziua de azi si dupa 2-3 luni s-a terminat. La fel si cu FNI. Ca sa extrapolez la scara nationala acu ca am intrat si noi in ue de 2 ani se duce dracu capitalismul si democratia asa cum le stiam pana acum. Nu avem noi norocu “sa traim bine”!
    .-= Vlad´s last blog ..Taxarea autostrăzilor =-.

Leave a Reply