Singuratatea naste monstrii sociali

Analizand ultimele personaje cu care am intrat in contact in ultima vreme am ajuns la concluzia ca suferim de depresie maniacala cu plagi multiple de autosingurare.

Societatea romaneasca sufera de boli ascunse, vicii de educatie care duc insingurare si transformarea realitatii vizibile intr-o realitatea paralela bazata pe argumente care sa-ti tina realitatea virtuala intr-o stare impecabila. Ne e frica de unicul adevar si alegem varianta reveriei. Cum vorbeam si-n articolul legat de sexualitatea sociala, ne place sa autodepasim recorduri sociale doar de dragul de a le depasi si de a ne situa in fruntea clasamentului ireal care il completam cu fiecare miscare pe care o facem. Daca suntem intr-o gasca trebuie sa avem cea mai buna replica, trebuie sa avem femeia cea mai dorita din gasca, sa avem papuselul cel mai curtat dintre pularaii care ne populeaza gasca.

Societatea asta ireala este formata si cu ajutorul drogurilor usoare(bautura si tutun) pentru ca sunt accesibile si pentru ca in educatia noastrea primita de la parinti era solutionarea unica la toate problemele pe care le intampinam. Prietenul alcool iti risipea timiditatea si te punea in garda sa poti scoate perlele cele mai bune sau sa poti agata mai usor un exponat pentru lista ta de trofee, alcoolul este cel care te aduce in starea de realitate ireala in care greselile iti sunt iertate pentru ca ” la dracu ai baut si tu un pahar”.

Revin la realitatea reveriei in care ne miscam. Ne place sa ne complacem in situatii stupide de a lua apararea cu orice mijloace unuor idei dezvoltate acolo inauntru capului nostru. Nu acceptam in ruptul capului si alta parere incercand sa impunem ca idee unica ideea pe care am dezvoltat-o noi. degeaba iti flutura cohorte de insi rezolvari ale problemelor pe care le intampini, tu ca individ unic in povestea irealitatii tale nu lasi sa-ti miste nici un muschi cand infierezi parerile altora. Rezultatul: Intrerior esti un dezastru uman zugravit frumos pe din afara.

Romanii au o problema in general a varstei. Romanii au obsesii duse pana la paroxism, cutume stabilite in vechime de oameni fara cultura care in ca impun standarde stupide fara baza materiala si spirituala in luarea deciziilor in fata carora esti pus.

In special femeile romance au o mare aplecare spre cutume legate de obiceiuri pagane pe care ele in interul lor colectiv le-au transformat in legi bisericesti sau populare. Barbatii au probleme in ceea ce priveste sexul si bautura. Aici sunt dfoua capitole la care un barbat trebuie sa exceleze. Nu conteaza ca poate el n-a facut ce zice, trebuie sa se laude pentru a-si hrani respectul in fata haitei de dulai.

Nu suntem pregatiti sa aflam adevaruri dureroase. Preferam sa murim aidoma mamei din “Goodbye Lenin” cu gandul ca Germania comunista traieste. Alegem sa ne trasnformam in munti de egoim numai pentru ca orgoliul nostru a fost calcat ani la randul in picioare cu aprobarea tacita tot a ta. Si cand ajungi la o varsta la care ar trebui sa fi cel mai fericit incep sa de dezvolte frici, manii si automatisme bazate pe frustrarea ca in tinerete n-ai avut curajul sa iesi si sa te lupti pentru ideile tale. E ca si cum ai lasa gazul deschis usor intr-o casa si dupa un timp foarte lung in care ti-a fost lene sa te duci sa verifici el sa explodeze cu zgomot si omorand idei si vieti sociale.

Vorbim de schimbari de mentalitati dar absolut niciodata nu incepem cu exemplul personal. Personal consider ca suntem o tara de autisti care vor muri autisti din cauza ca nu vor sa urmareasca defini dintre ai lor care ii pot ajuta, suntem ereditar programati sa esuam lamentabil.

Leave a Reply