Strengarii

Citesc azi pe Magazin Util despre Niste Stregari. In acelasi timp aud un prieten pe o retea de socializare ca s-a plictisit si ca ar vrea sa faca ceva sa-si omoare timpul. Omul are 30 de ani. Ii trimit link-ul si se lasa liniste. Dupa 10 minute apare un emoticon de zambarici si-mi zice:”Ba e tare site-ul asta!”

Evident ca eu il preluasem de cum il citisem fara sa-l testez si-l predasem mai departe. Uneori timpul ma alearga si trebuie sa fac 1000 de chestii intr-un timp relativ scurt, dar dupa reactia lui mi-am reprioritizat timpul si am alocat 10-15 minute site-ului. Aha sigur ca da, dupa 30 de minute m-am trezit ca jucam nu-s ce joc cu aruncatu’ sulitei.

Site-ul Strengari este structurat frumos, drept pentru care este usor de utilizat si gasesti tot ce ai nevoie: “Culorile vii care te imbie sa intri si informatiile despre diverse tipuri de activitati pe care ar vrea un parinte sa le intreprinda copilul lui pe internet, te fac sa revii.”, imi relateaza cunostinta de mai sus.

Ca noutate acest site aduce in peisajul site-urilor de profil timpul acordat copilului de a sta pe internet. Se stie foarte bine ca unui copil mic trebuie sa-i portionezi “statul pe net”, astfel sa cresti un copil care nu devine dependent de statul pe calculator. Tentatia e mare la varsta asta, drept pentru care Strengarii au creat un sistem prin care poti avea ulterior acces la ceea ce a facut el pe site chiar daca nu ai stat tot timpul langa el.

Faptul ca site-ul se adreseaza si parintilor si ca pot discuta pe un forum intre ei, da un plus proiectului in fata altora de gen care se adreseaza exclusiv copiilor. Cat timp copilul va vedea ca si tu stai uneori pe Strengari, va dori sa stea si el. In fiecare copil exista nevoia de a-i copia pe cei mari.

Intr-o lume acaparata de smecher, misto, cool si romenglezisme ieftine, denumirea de Strengari trezeste amintiri si readuce la vedere zambetul copilului din tine.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.