Teatrul trasaturilor

Viata e un teatru, un teatru ieftin cu papusi din paiete care intruchipeaza tot ce e mai rau intr-un om. Te joci de cand te nasti si pana mori, totul e sa alegi partenerii cu care te joci.

Cine nu stie sa-si joace viata nu va stii nici sa si-o analizeze. Numai fiind in centrul jocului vei putea stapani fortele neprevazutului, numai domnind peste regatul umbrelor vei intelege jocul.

E greu sa joci intr-un film care nu e al tau, e aproape imposibil sa pacalesti teatrul vietii si sa iti negociezi sfarsitul. Tu joci cum iti dicteaza cele 3 ipostaze ale tale si la final ele stabilesc destinul: Unul tradeaza si traieste, Altul e slab si se dezsinucide iar Cel de-al treilea castiga eliminandu-te din joc, restul e doar nemurire.

Uneori obosesc privind cum se lupta trasaturile pentru castigarea suprematiei in teatrul meu. Am crezut mult timp ca nu-mi doresc putere, dar este gresit caci numai cel ce nu traieste nu viseaza puterea. Cu totii vrem puterea doar ca la fiecare puterea are alte forme: unii inteleg putere prin sinceritate, altii vad puterea in altruismul dus pana la extrem, dar cei mai multi visam puterea pentru a ne putea desfrana trassaturile negative, pentru a putea scoate la iveala mizeriile cele mai crude si mai strambe dintre mizeriile pe care le crestem ca sufleori intr-un teatru ieftin de trei parale.

Si uite asa suntem liberi sa ne miscam singuri intre cei patru pereti imaginari dictati de limitele ipostazelor sinucigase.

One Reply to “Teatrul trasaturilor”

  1. Pingback: Tweets that mention Teatrul trasaturilor -- Topsy.com

Leave a Reply