Toamna portocalie

Ma dau de 3 ori peste cap si ma transform in comunistul de Brucan, stiti ala care “a suferit” de comunism si care s-a democratizat nestingherit prin botezul lui Ion Ilici Iliescu pe tv in 21-22 decembrie 1989.

Urmeaza o toamna grea si portocaliu de apasatoare.

Avem in toamna alegerile pentru seful de stabor, ca tot ne zicea Madonna ca suntem rai cu tiganii. Draga Madonna nu suntem discriminatori cu poponari si cu tiganii doar ne e rusine ca de 2000 de ani ridicam fundu la toate “futerile” lumii si ii lasam sa ne penetreze in timp ce le ciordim de prin buzunare maruntis fara sa observam ca ei ne penetreaza pe bani frumosi.

Asadar sa revenim la durerea care ne apasa in cot in toamna asta. De 20 de ani votam, votam si iar votam fara sa stim ce votam. Anu trecut am avut “norocu” sa lucrez intr-un loc unde trebuia sa fac cercetare dupa cv-uri date si alte rahaturi legate de candidati la alegerile parlamentare. 2 luni cat am adunat informatia eram precum un Emo citeam,plangeam, citeam, plangeam….dupa modelul bacovian: mananc si plang, mananc.

CV-uri pline de scoli imaginare de incepusem sa ma trezesc in Alice in tara minunilor, comisii peste comisii din care faceau parte, combinatii…parinti care se murdarisera pe vremea lu Ceausescu de stilouri securiste care curg, copii de gradati care ajung sa candideze la o functie in stat pentru contractele care vor veni din functia pe care vrei sa o castigi…Eu? Eu am fost educat prost: sa fi drept, sa nu minti, sa muncesti, sa nu superi superiori…etc un moloz de educatie…frate fura, da in cap, fa combinatii, manjeste si mnajeste-te astea sunt virtutile societatii de azi daca nu mergi cu ele risti sa devi o stafie vie.

Asadar ce avem de facut in toamna portocalie?

Basescu- Imi pare ca joaca infrangerea. Cred ca agenturili straine vorba lu nea Nixu l-au lasat din brate si incepe sa testeze inotul fara colac de salvare.

Crin Antonescu – se caca pe el ca ba vrea sa fie presedinte, ba nu, incepe sa semene cu povestea aia din Pacala cand era ala in sac de vroiau aia sa-l arunce in rau si el striga din toti plamanii:”Eu vreau sa fiu primar! Eu vreau sa fiu primar!”

Nati Meir – copie fidela a lui Vadim n-are nici o sansa, cred ca candidatura lui se vrea a fi o intrare in soubizul damboviteanoilfovean.

Printul Duda – ahhh familia regala…cum era sloganul ala comic din ’92: mai bine regalist decat comunist :)))muhahahaha…zi zau cu limba scoasa:)

Mircea Geoana – Mircea Geoana…fiti seriosi, Mircea Geoana?

Sorin Oprescu – are profilul basescian de invingator, dar va intreb trist: schimbam unu pentru ca nu e bun cu altul care merge pe acelasi calapod?

Gheorghe Piperea – cu tot respectul are vreo sansa un independent intr-o tara condusa de brigazi de partide, are o sansa intr-o tara ultras pe oua, zahar, ulei si orez aruncat peste gard in prag de alegeri sau coniac portocaliu,galben,rosu in functie de partidul care o ofera?

Vadim Tudor – n-are nici o sansa, se inscrie pe un palier care nu mai prinde intr-o romanie integrata in dezintegrare.

Gigi Becali – cel mai tare ca si-a dat seama ca nu mai are ce cauta aici daca candideaza Printul Duda…oare gura pacatosului adevar sa graiasca, stie ceva Becali? Agenturili il sustin pe DUDA I?

Stiu ca ma repet cu un astfel de post, mai scriind despre ei si in Alegeri 2009

Pana la alegeri fac legatura la Nea Nixu: LA MULTI ANI! ca dupa alegeri faceti voi legatura intre ce ati votat si el :)))=)))…

Sursa foto: http://agatho.wordpress.com

Daca va intrebati ce legatura are Vali Sterian cu tot ce scriu aici, singura legatura e “S-a votat codu penal”. Cand il aplicam si pentru “cine” trebuie?

2 Replies to “Toamna portocalie”

Leave a Reply