Utilizez twitter-ul zi de zi ca si facebook-ul. Mi se par doua medii de socializare care au ceva in comun si totusi care se diferentiaza ca mod de gandire a socializarii.
Twitter-ul este un mediu de socializare mult mai apropiat de ideea de socializare tip chat, mirc, chat dc++, mesaje scurte si bine gandite pentru a tine publicul in priza.
Facebook-ul este mai repede un mediu de propagare a unui mesaj familial sau de firma decat a unui mesaj rapid pentru a astepta un rezultat cantitativ mare si de scurta durata. De fapt cred ca marea diferenta intre cele doua sta in timpul de propagare a mesajului: twitter-ul se intampla acum si peste 5-10 minute mesajul isi pierde din consistenta, pe cand facebook-ul are o propagare greoaie dar care se lipeste mult mai bine de mentalul colectiv al listei tale.
Nu stiu daca analiza mea este una tocmai buna sau este doar o analiza superficiala a unui fenomen mult mai adanc decat pare, insa stiu ca amandoua mediile de socializare(twitter si facebook) imi plac si imi folosesc zilnic in fuga dupa informatie din diverse medii prin care ma misc.
Ce mi-ar place sa vad pe twitter este optiunea de “hide” pentru fluxul unuia sau altuia. Goana dupa Follow/Unfollow naste oarecum conflicte stupide si reactii urate. Un exemplu de conflict care ar putut fi evitat cu o astfel de functie ar fi cel de la Arhi: De ce v-am șters pe toți din twitter?, in urma unui lung proces de follow/unfollow aplicat de diversi si reactiile din jurul acestor actiuni.
Optiunea Hide pe care o regasesc in Facebook imi da libertatea de a tine pe cineva conectat, dar si puterea de a ma intoarce sa-l urmaresc fara sa-i ranesc orgoliul de a pierde inca un follower.
De gasit ma puteti gasi pe twitter la adresa http://www.twitter.com/stefanmanea si pe facebook la adresa http://www.facebook.com/mavast20 .
totusi cred ca de fapt problema e ca oamenii iau follow/unfollow la modul propriu, e ca si cum i-ai da foc la casa, desi e absolut o tampenie. da, probabil un asemenea buton ar fi util.
@arhi: mentalitatile stii prea bine ca se schimba greu si desi internetul ofera o deschidere mare pentru societate, romanii au facut greseala sa-si aduca metehnele si meltenismele si in zona de online.