Un decembrie al uitarii, un decembrie al tau tovarase

Ne-ai invatat ca trebuie sa mancam mai putin, ne-ai invatat ca trebuie sa punem inca o patura pe calorifer, ne-ai spus ca trebuie sa facem cincinalul in 4 ani si jumatate, ne-ai facut sa tremuram cand te-ai impotrivit ca un dement rusilor si intr-un final ne-ai manjit luna decembrie cu amintirea ta de batran senil care nu si-a putut scoate palaria in fata mortii. De aia il stimez mai mult pe Antonescu care in fata mortii nebunia i-a dictat sa moara demn si nu las ca un pungas cizmar care a stat la rascruce de puteri crescand la sanul analfabet clasa conducatoare de maine.

In urma cu un an faceam un lung sir de post-uri legate de revolutie legate frumos ca-ntr-o poveste muzicala:

Fiecare decembrie sterge o pata de sange,

Pata de sange pe un cer senin…,

Un cer senin aduce scanteia…,

Scanteia tacea….,

Tacea(u) si gloantele zburau….,

Zburau franturi de libertate…,

Libertate insangerata….,

Insagerat popor plange-ti copiii !….,

Copiii mei!,

Copiii mei…marsh ma !,

E 16 si acu 18 s-a spart buba la Timisoara….,

Azi in Timisoara….maine in toata tara,

sa plang sau sa rad ?,

Un gand, un glont, o cruce,

18 ani de democratie …,

21-22 cine a tras in ei ?,

22 punct…a mai trecut un an

Nu pot sa ii uit, nu pot sa nu imi aduc aminte de ei, si ce daca a fost lovitura de stat data de esalonul 2 ajutat de Europa care nu mai avea ce bani sa incaseze…ei au murit si au fost liberi, ei si-au dorit sa fie drept exemplu pentru noi cei ce vom urma…aveau poate doar 17-18 ani si o viata inainte aveau poate o mama si un tata acasa dar inima lor batea doar pentru libertate. Nu visau certificate de revolutionar si nici lumanari aprinse de fiecare 21-22 de copiii manati de lideri cu interese meschin de financiare, aceiasi care fac si ecologie si care se erijeaza in mari salvatori ai culturii….cei ce trist i-as numi Frontul Salvarii Kischioidale.

Nebunia copiilor nu o poti intelege traiesti prin moartea lui de aia nu o poti intelege, el ti-a eliberat sufletul din jugul lui NU, el ti-a dat drumu pe poarta libertatii de exprimare, el ti-a dat dreptul de a visa si de a spera….Restu e doar amagire: presedintele minte din 4 in 4 ani, parlamentul minte din 4 in 4 ani, politica e mai curva decat o curva, media e plina ochi de revolutionari cu coronite de lauri in comunism, partidele politice gem de revolutionari cu limbi aspre de periajul comunist…iar cei ce au suferit in temnite pentru un crez, pentru o libertate, pentru o tara, pentru o mama, pentru un Dumnezeu al neuitarii mor zi de zi tratati cu sictir si onoarea publica manjita.

Un ins pitic si iscusit ne-a pacalit ca-ntr-un film de 2 lei….Iliescu acest bufon de curte a jucat mascarada revolutiei, el ni i-a dat pe Nastase, tiganul din Tartasesti, pe Geoana, copil de cadre de nadejde, pe Brucan, ideologul intru slavirea Comunismului, pe Vadim, poet de curte veche, el a crescut la san pana si sarpele cel ce i-a furat Imparatia. Bineinteles ca dupa toata mascarada a fost primit cu surle si trambite eroul national care a predat tara la cheie rusilor + promotional una bucata Maresal la pachet, ati ghicit Mihaita fara frica.

Eu nu mă mai duc azi acasa…
Potop e-napoi si nainte,
Te uita cum ninge decembre,
Nu râde… citeste inainte…..asa as descrie lunga noapte de cautare dintre 16 si 22 decembrie 1989. Acolo ne-am gasit linistea uitarii de care vorbea Sterian in Doamne, Vino Doamne, acolo am regasit pe Dumnezeul pierdut in temnite ale ororiii, acolo ne-am reintalnit fratii morti intru credinta,a fost noaptea in care D-zeu si-a deschis portile Raiului pentru a salva Sufletele celor fara de pacat si pentru a ne pune o piatra de incercare celor care n-am putut sa intelegem momentul, a fost renasterea din pacat prin pacat, pe care o vom duce ca o cazna pana cand vom intelege de ce a trebuit sa fie asa si nu altfel.

REVOLUTIA ROMANA
Vezi mai multe video din Muzica »

Leave a Reply