Urechel Jurnalist de Pompa

Se da o tara ca nimeni alta, bogata in bogatia ei si saraca si saracia ei, o tara ca nici o tara de pe lumea asta cu munti, ape si minti luminate fugite in lumea larga. In aceasta tara minunata traia o specie rara de oameni: specia Jurnalistul Urechel de pompa.

Traieste preponderent pe internet. Se trage dintr-o specie de jurnalist ratat care nu a reusit sa imbrobodeasca seful direct cu fumurile lui speciale. Acum se hraneste exclusiv din cancan-urile din redactiile unde si-a facut relatii printre jurnalistii piscotari si iubitori de funduri moi de sefi.

El jurnalistul urechel de pompa nu iubeste moguli, dar traieste ca un vierme ciudos de pe spatele stirilor din redactiile acestora.

Cat e ziulica de mare parseaza stiri facute de colegii de la ziar, cu salariu si loc de munca stabil, in timp ce el si-o arde semidoct ca freelancer jurnalist. Se aciueaza pe langa alti jurnalisti de tip urechel de pompa si incearca sa suga seva din karma virtuala a celui langa care tocmai a poposit.

Daca cel ales are dusmani, musai ca jurnalistul urechel de pompa sa si-i faca si el dusmani pe dusmani “prietenului lui”:”Idole nu-ti fie teama acum ma voi lupta si eu cu balaurul tau!”. Cei mai destepti ii descopera pe acesti proscrisi si le mai arunca cate un os din cand in cand tinandu-i pe post de catelus prost de curte nobila virtuala.

Cei mai simpatici dintre jurnalistii urechel de tip pompa le place sa scrie in texte despre cum ei jurnalistii( aici incluzandu-se si pe el, cel cu un colt virtual de parsat diverse tampenii de prin redactii, diverse mizerii pe care mintea lui ingusta le gusta ca pe cele mai fierbinti stiri ale mapamondului) lupta impotriva nedreptatilor societatii si ale politicienilor, ba chiar au tupeul neobrazat sa-si afirme si iubirea pentru un politician sau altul fara a aduce argumente logice, ci doar interjectii transformate in cuvinte de lauda la adresa celui pe care i s-a pus pata.

Inchei cu un indemn:
“Urechele lasa-ne cu textele tale parsate si pe alocuri manelistice despre cum ai fost tu primu'( cine e pe primu loc? cine e pe primu loc? Adi!Adi!) in a da o stire despre care nici Domnul Dracu nu vrea sa stie si tine minte: Daca legea nu te pedepseste pentru furturile pe care le faci, in viata vinovatia iti va veni de hac la un moment dat.”

Leave a Reply