Viata,Filosofie,Credinta,Tigara,Alcool si Speranta


Viata e un fulg, un fulg pe care-l ardem cu o tigara, pe care-l udam arzator cu alcool. Viata e gri si roz, viata e a ta si numai a ta.
Dincolo de haine, dincolo de alcoolul baut, de seringa care zace agatata intr-o vena si de tigara rasucita cu ochii pe gabori sau sa nu te prinda babacii esti tu ala cu frustrari, ala cu ganduri obosite cu frici si temeri. Esti un nimeni ba dincolo de tonele de fard si de cacatul pe care-l mananci,. Esti doar oase,carne si suflet.
Te nasti gol si usor usor incepi si aduni venin, durere, tristete,frustrare. Traiesti dupa reguli impuse,impuse de societate, de familie sau de gasca de prieteni. Daca nu esti ca ei esti exclus. Usor usor se aduna frustrare si te formezi deformat, te formezi dupa chipul si asemanarea lor, a acelor in mijlocul carora te misti . Liberul arbitru e numai in carti, tu esti oglinda celor cu care umbli sau daca nu accepti conditiile lor vei fi vesnicul izolat de care fiecare va rade ca sa-si uite frustrarile, vei fi doar ala pentru ei. Orice ai face si oricat te-ai zbate si ai da din aripi eticheta care ti-a fost aplicata de niste orbi nu pica din frunte.
Ce este viata ? se intreaba multi filozofi si se dau peste cap, fac giumbuslucuri in a da raspunsuri cat mai pompoase si cat mai elevate, ca sa le ridice cota in fata celorlalti. Vreti sa stiti ce e viata? Mergeti in satele izolate de munte si veti afla? aia e viata…munca,familie,credinta e drumul pana la marele nimic, e drumul sperantei ca dincolo e ceva mai bun…e pur si simplu un joc pe care-l jucam pentru a trece la un nivel superior, daca nu aduni cat mai multe puncte din nivelul asta la nivelul urmator iti va fi mai greu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.